IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Evo šta su dogovorali MILE i DRAGAN ili HDZ i SNSD…

“Borićemo se da se ojača suverenitet BiH i kroz otkazivanje visokog predstavnika i stranih sudija i zalažemo se za izmjene Izbornog zakona”, kazao je MILE Dodik… 

SARAJEVO: BiH, Zanimljivost, Vijesti… ponedeljak, 12.11.2018… 13: 59… Evo šta su dogovorali MILE i DRAGAN ili HDZ i SNSD…

Naša saradnja će se produžiti i dogovorili smo se da se pratimo na svim nivoima vlasti. Naš zajednički dogovor je uspostaviti zajedničke politike koje ne prave problem, rekao je Milorad Dodik predsjednik SNSD- a i novoizabrani srpski član Predsjedništava BiH nakon sastanka delegacija SNSD-a i HDZ- a u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Delegacije su predvodili lideri SNSD- a, Milorad Dodik i HDZ- a Dragan Čović.

“Borićemo se da se ojača suverenitet BiH i kroz otkazivanje visokog predstavnika i stranih sudija i zalažemo se za izmjene Izbornog zakona”, kazao je Dodik.

Čitaj još:   SARAJEVO: Godišnjica masakra kod Gradske tržnice...

“U tom pogledu ćemo koordinirati naše aktivnosti vezano i za ekonomske politike u onome koliko BiH ima kapaciteta.Isto tako BiH koja će se vratiti i funkcionisati u skladu sa Ustavom i na činjenici da je ona zajednica dva entiteta i tri konstitutivna naroda”, napomenuo je MILE Dodik.

“Ja sam obavijestio partnere da već sljedeće sedmice pristupamo formiranju vlasti u RS i po tome pristupiti izboru mandatara”, rekao je Dodik.

Istakao je da vjeruje će Vlada RS biti formirana do početka narednog mjeseca…

http://iBalkan.net

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši