IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKI MEDIJI SA ODUŠEVLJENJEM PİŠU O GESTU NOVOPAZARSKE PUBLIKE…

NOVI PAZAR – Nakon jučerašnje utakmice u paklenoj atmosferi dvorane Pendik, u ambijentu koji se rijetko vidja na terenima Košarkaške lige Srbije, turski mediji su sa oduševljenjem prenili vijest o minutu ćutanja kojim je počeo meč u Novom Pazaru između ekipa KK Novi Pazar i KK Zlatibor.

“Novi Pazar iz Srbije, koji je postao “bratski klub“ Fenerbahčea 2011. godine, ponovo je dokazao da je čvrsto povezan sa žuto-plavom porodicom” – kaže se u tekstu turskog “Hurriyet-a”.

Uprekrasnom ambijentu hrama malih sportova u Novom Pazaru prije nego što je počeo meč minutom ćutanja i El Fatihom odata je pošta preminulom navijaču bratskog kluba Novom Pazaru Istambulskog Fenerbahčea Koraju Seneru  koji je preminuo od posledica srčanoga udara za vrijeme derbija Galatasaraj – Fenerbahče.

Na tribini gdje su bili smješteni najvatreniji navijači iz Novoga Pazara podignuta je parola na kojoj je na turskom jeziku bilo ispisano “Biz seninle öldük sen bizimle yaşayacaksın Koray Şener“, što bi u prijevodu značilo “Mi smo umrli s tobom, a ti ćeš živeti s nama, Koraju Šenere“.

Čitaj još:   BEČ: Pokušaj pljačke, specijalci ubili 50- godišnjeg Bosanca!!!

“Košarkaši OKK Novi Pazar i KK Zlatibor, sudije utakmice, navijači, svi su zajedno održali minut ćutanja u Sportskoj dvorani “Pendik”, koju su zajedničkim snagama izgradile opšine Novi Pazar i Pendik” – navode turski mediji.

Zabilježeno je i to da su košarkaši oba tima i članovi stručnih štabova uputili dove i molitve za Koraja Šenera.

Navijačke skupine “Genç Fenerbahçeliler“ i “1907 Gençlik“ uspostavile su, još 2011. godine, bratske odnose sa pazarcima, o čemu je i Hürriyet ranije pisao.

Foto: Senad Senko Župljanin

izvor: indeksonlinehttp://www.ibalkan.net/

 

 

 

Komentariši