IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEF DIPLOMATIJE: Kontinuirano negira Dana državnosti BiH, segment velikosrpske politike…

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) Emir Ramić kazao je da nema nikakve rasprave o tome da li je ZAVNOBiH kamen temeljac savremene, moderne državnosti BiH…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti… utorak, 13..11.2018… 12: 20…ŠEF DIPLOMATIJE: Kontinuirano negira Dana državnosti BiH, segment velikosrpske politike…

Parlament RBiH, internacionalno priznate zemlje, donio je zakon o proglašenju 25. novembra kao Dana državnosti, nakon čega je Predsjedništvo dalo proglašenje.

To znači da je zakon po kojem slavimo Dan državnosti i dalje na snazi, i jedino može biti promijenjen od strane Parlamentarne skupštine BiH, što nije do dana današnjeg urađeno”, istakao je Ramić.

Dodao je i da nema nikakve rasprave o tome da ovaj zakon formalnopravno obavezuje sve institucije u BiH da obilježavaju ovaj historijski datum koji je tako validan na cijelom prostoru BiH.

“Zato Igor Crnadak i svi njemu slični koji se suprotstavljaju proslavi Dana državnosti nalaze se u antidržavnoj i protivpravnoj antibosanskoj koaliciji, na liniji laži, krivde, protiv osnovnih ljudskih prava i sloboda, zapravo protiv države koja ih dobro plaća.

Patriote BiH su dužne progovoriti o ovom antibosanskom, neljudskom i antidržavnom slučaju ministra. Svi državotvorni građani BiH bilo gdje da se nalaze moraju se organizovano suprostaviti antibosanskom djelovanju jer bosanski politički i akademski faktor i dalje uglavnom šuti. Čast izuzecima.

Čitaj još:   ŠOK I UŽAS: Imena lica, koja su pokušala zataškati i prikriti ubistvo Dženana Memića! (foto i video)

Crnatkovo negiranje 25. novembra kao Dana državnosti BiH samo je još jedan u nizu dokaza da politička pozicija i opozicija u manjem bh. entitetu principe svoga djelovanja temelji na ideologiji fašizma i genocida, negirajući sve antifašističke vrijednosti u BiH”, kazao je Ramić i dodao da je kontinuirano negiranje Dana državnosti BiH je jedan od ključnih segmenata velikosrpske politike.

“To negiranje je još jedan dokaz nemogućnosti opstojanja entiteta nastalog na rezultatima genocidu i tako dobrano homogeniziranom, s permanentnom separatističkom intencijom”, dodao je Ramić…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši