IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: Ulaskom u NATO, ispunila najvažniji državni cilj…

Premijer Duško Marković izjavio je danas da je Crna Gora ulaskom u NATO napravila historijski iskorak i ispunila jedan od najvažnijih državnih ciljeva…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… srijeda, 14.11.2018… 16: 39… CRNA GORA: Ulaskom u NATO, ispunila najvažniji državni cilj…

U tome je, kazao je, nesporna podrška Sjedinjenih Američkih Država, i uloga Američko- jadranske povelje A5, rekao je Marković.

Premijer je na otvaranju sastanka ministara odbrane država članica i posmatrača Američko- jadranske povelje A5 u Bečićima, kazao da Crna Gora posebno cijeni što je prošle godine, baš povodom samita Jadranske povelje Crnu Goru, kao novu članicu NATO, posjetio potpredsjednik SAD Majk Pens, što je, kako je ocijenio, predstavljalo snažan pokazatelj podrške stabilnosti Evrope i ovog područja.

Istakao je da građani Crne Gore već vide koristi od članstva u NATO- u.

– Crna Gora već uveliko dijeli svoja iskustva učlanjenja u NATO i zajednički cilj je da Zapadni Balkan postane, ne potrošač, već stabilni kontributor regionalnoj i globalnoj bezbjednosti- kazao je Marković…

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆA NAPUŠTAJU NAJBLIŽI SARADNICI: Nakon TERZIĆA i MILAČIĆ, iznenada ODUSTAO...

Napomenuo je da je zabelježen porast investicija i interesovanje kredibilnih investitora iz čitavog svijeta.

Premijer je rekao da Crna Gora, kao mala zemlja, pokazala je snagu ideje savezništva među zemljama koje dijele iste vrijednosti, bez obzira na njihovu veličinu.

– Svakodnevno rastu investicije i interesovanje kredibilnih investitora iz čitavog svijeta, pogotovo iz zemalja NATO- a i Evrospke unije, što utiče na naš snažan ekonomski rast. Predznak bezbjednosti koji sada nosimo sa sobom kratkoročno i dugoročno menja svijest kako drugih o Crnoj Gori, tako i Crne Gore o svijetu van našeg regiona – istakao je.

Sastanak u Bečićima je poslednji događaj koji organizuje Crna Gora u okviru ovogodišnjeg predsedavanja Američko -jadranskom poveljom.

– Ključni prioritet Crne Gore u Američko- jadranskoj povelji A5 je politika otvorenih vrata NATO. Zato nas je obradovao poziv Makedoniji. Uvjereni smo da će Makedonija ubrzo postati četvrta članica A5 koja je i saveznica u NATO- u – naveo je Marković.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši