IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Figaro, Srbija ponižena u Parizu, “zabrljali su”…

Protokol francuskog predsjednika smjestio je šefa države Aleksandra Vučića izvan zvanične tribine na proslavi potpisivanja primirja u Prvom svjetskom ratu…

PARIZ: Evropa, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… srijeda, 14.11.2018… 07: 19…   Figaro, Srbija ponižena u Parizu, “zabrljali su”…

Predsjednik Srbije bio je smješten van dometa televizijskih kamera, što je neprihvatljiv propust, s obzirom da je Srbija u Velikom ratu izgubila “1,2 miliona svoje djece”, piše “Figaro”.

Visoki član protokola Jelisejske palate, zadužene za raspoređivanje zvanica na počasnoj tribini, izjavio je za pariski list: “Zabrljali smo”. ..

Oko predsjednika Makrona nalazili su se predstavnici zemalja saveznica iz Prvog svjetskog rata – Rusije, SAD, Italije i Rumunije, ali i predsjednici Bugarske i Turske, kao i kancelarka Njemačke, koje su prije 100 godina bile neprijatelji, a za to vrijeme jedan čovjek, iako rastom ogroman, (Vučić) skrajnut je da niže nije moglo biti i postavljen da sjedne na suprotnoj tribini, među nižerangiranim ministrima, diplomatama i drugim zvaničnicima.

Čitaj još:   PARIZ: Macron predstavio plan za borbu protiv siromaštva...

Iako se francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni u ponedeljak izvinio u ime Pariza, u Beogradu reakcije nisu izostale.

Spomenik zahvalnosti Francuskoj, tek obnovljen – vandalizovan je, a čuli su zahtjevi da se Pariska i Francuska ulica preimenuju, navodi list.

“Figaro” ukazuje da se 6. decembra Emanuel Makron dolazi u Beograd. Vučić mu je obećao grandiozan doček i rekao da Srbija neće “zabrljati” kada je riječ o obelježavanju jistorijskog prijateljstva između dvije zemlje, koje počiva na zajednički prolivenoj krvi. 

U tekstu koji je potpisao zamjenik direktora Figaroa Žan- Kristof Buison, zaključuje se da će ovoga puta Francuska biti ta koja će se osjetiti poniženom…

http://iBalkan.net

Veliki požar, ima mrtvih na desetine povređenih! (video)

VELIKI požar izbio jutros oko 5.00 u prizemlju zgrade, na Read more

PARIZ: PALILI banku,BACALI dimne bombe, kamenice… (video)

U Parizu su i danas održani protesti pokreta "Žutih prsluka" Read more

Komentariši