IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gruevski pobjegao preko Albanije i Crne Gore…

Albanska policija saopštila je da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski pobegao preko Albanije ka Crnoj Gori…

SKOPLJE: Makedonija,Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… petak, 16.11.2018… 07: 09…Gruevski pobjegao preko Albanije i Crne Gore…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopstilo je da je Gruevski 11. novembra ušao u Crnu Goru i istog dana izašao iz zemlje.

Kako prenosi agencija ATA, albanska policija je navela da je Gruveski putovao diplomatskim vozilom mađarske ambasade i prešao granični prelaz Hani i Hotit sa Crnom Gorom 11. novembra.

Kako je policija naglasila, u to vreme nije bilo informacija na granici da je ta osoba (Gruevski) proglašena traženom.

MUP Crne Gore takođe je potvrdio informacije.

“Povodom navoda koji su objavljeni u medijima, kao i interesovanja medija za ovo pitanje, a koji se odnose na to da je bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski ušao u Crnu Goru 11. novembra 2018. godine, radi istinitog informisanja javnosti obavještavamo vas sledeće: Nikola Gruevski je ušao u Crnu Goru navedenog dana i istog dana je izašao iz Crne Gore”, navodi se u saopštenju MUP CG. 

U saopštenju se navodi i da je crnogorska policija u ovom slučaju “u potpunosti ispoštovala zakonske procedure”.

Čitaj još:   ZAGREB: Otkriveno kako je Srbin uspio da pobjegne iz bolničkog toaleta... (foto i video)

Šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana Gergelj Guljaš nije želio da precizira u kojoj zemlji je Gruevski pokušao da zatraži azil, niti na koji način je došao do kancelarije za imigraciju i azil u Budimpešti, gdje je zapravo podnio dokumenta za azil i gdje je s njim obavljen razgovor, prenio je ranije Rojters.

Britanska agencija je prenijela da se Gruevski nije sastao sa Orbanom i da je Guljaš rekao da Mađarska još nije dobila zvaničan zahtjev Skoplja za izručenje Gruevskog.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši