Gruevski pobjegao preko Albanije i Crne Gore…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Albanska policija saopštila je da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski pobegao preko Albanije ka Crnoj Gori…

SKOPLJE: Makedonija,Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… petak, 16.11.2018… 07: 09…Gruevski pobjegao preko Albanije i Crne Gore…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopstilo je da je Gruevski 11. novembra ušao u Crnu Goru i istog dana izašao iz zemlje.

Kako prenosi agencija ATA, albanska policija je navela da je Gruveski putovao diplomatskim vozilom mađarske ambasade i prešao granični prelaz Hani i Hotit sa Crnom Gorom 11. novembra.

Kako je policija naglasila, u to vreme nije bilo informacija na granici da je ta osoba (Gruevski) proglašena traženom.

MUP Crne Gore takođe je potvrdio informacije.

Čitaj još:   Vic dana Sex dijeta za muskarce u ovim vrućim jesenjim danima... (foto)

“Povodom navoda koji su objavljeni u medijima, kao i interesovanja medija za ovo pitanje, a koji se odnose na to da je bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski ušao u Crnu Goru 11. novembra 2018. godine, radi istinitog informisanja javnosti obavještavamo vas sledeće: Nikola Gruevski je ušao u Crnu Goru navedenog dana i istog dana je izašao iz Crne Gore”, navodi se u saopštenju MUP CG. 

U saopštenju se navodi i da je crnogorska policija u ovom slučaju “u potpunosti ispoštovala zakonske procedure”.

Šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana Gergelj Guljaš nije želio da precizira u kojoj zemlji je Gruevski pokušao da zatraži azil, niti na koji način je došao do kancelarije za imigraciju i azil u Budimpešti, gdje je zapravo podnio dokumenta za azil i gdje je s njim obavljen razgovor, prenio je ranije Rojters.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 7. februar 2020. godine

Britanska agencija je prenijela da se Gruevski nije sastao sa Orbanom i da je Guljaš rekao da Mađarska još nije dobila zvaničan zahtjev Skoplja za izručenje Gruevskog.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši