IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“PISTACIJA”, Najzdravija grickalica na planeti: Štiti srce, reguliše težinu i jača imunitet…

DAKLE Ako volite često nešto grickati, ne trebate se odreći te navike. Samo zamijenite loše grickalice zdravima, na primer orašastim plodovima, koji osim što su ukusni, zdravi su za vaš mozak i cijeli organizam…

ISTANBUL: Region, Recepti, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak…19.11.2018… 21: 29…”PISTACIJA”, Najzdravija grickalica na planeti: Štiti srce, reguliše težinu i jača imunitet…

Možete se podmiriti miješavinom orašastih plodova, npr. bademima, orasima, lješnicima, pistaćima, indijskim orasima, ili možete izabrati samo jednu vrstu.
 
Što god izabrali, počastićete svoj organizam zdravim i ukusnim obrokom.
 
Ako želite namirnicu koja štiti srce, reguliše težinu, jača imuni sistem te čini kožu sjajnom i lijepom, izaberite pistaće!
 
Savršena grickalica za zdravlje i ljepotu…
 
Pistaćija je izuzetno hranjivi i zdravi. Sadrže vitamine A, B6, C i E, koji su važni za rad srca, jačanje imunog sistema, zaštitu od štetnih zračenja, prevenciju raka te očuvanje nervnog sistema.
 
Osim spomenutim vitaminima, pistaćija obiluju i vlaknima, koja su potrebna za zdravlje probavng trakta. Pistaćija je dobar izvor magnezijuma, železa, kalcijuma, fosfora, cinka, natrijuma, mangana, kalijuma i bakra.
 
Ako imate manjak železa u organizmu ili vas muče grčevi u mišićima, pistaći će vam pomoći da olakšate ove tegobe. Pistaći doprinose bržem metabolizmu i regulaciji telesne težine. Zahvaljujući udijelu vlakana, bijelančevina i masti pistaćija brzo stvaraju osjećaj sitosti.
 
No, bitno je napomenuti da i ako pistaćija ima manje kalorija od drugih orašastih plodova, s njima svakako treba biti umjeren! Najbolje je kupiti neoljuštene pistaće. Budući da će vam više vremena trebati da ih očistite od ljuski, veća je vijerovatnost da nećete pretjerati s njihovom količinom…

Dobrobiti pistaća:

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Prihvaćena ostavka Kenana Kolašinca... (foto i video)

– pomažu kod anemije…

– doprinose regulaciji telesne težine…

– čuvaju zdravlje očiju…

– snižavaju loši (LDL) holesterol…

– smanjuju rizik od srčanih bolesti…

– sprečavaju razvoj dijabetesa…

– jačaju imuni sistem…

– štite od raka kože..

– regulišu probavu…

– štite kožu od štetnih uticaja…

– čuvaju zdravlje nervnog sistema…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši