Nevrijeme, izazvalo brojne probleme u više gradova u Crnoj Gori…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Herceg Novi je u centru situacije koja je najsloženija, jer su obilne padavine izazvale poplave i odrone. Iz Tima za upravljanje vanrednim situacijama apelovano je na sve sugrađane da ostanu u svojim domovima dok traje nevrijeme…

HERCEG NOVI:Crna Gora, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti, utorak…20.11.2018… 09: 39…Nevrijeme, izazvalo brojne probleme u više gradova u Crnoj Gori…

Jako nevrijeme, koje je danas pogodilo crnogorsko primorje, prouzrokovalo je velike probleme za građane Herceg Novog, Tivta, Kotora i Budve. Poplavljeni su putevi i stambeni objekti, dok je zbog velike količine vode na putu, zatvoren za saobraćaj magistralni put Budva- Tivat…

Kako je saopšteno, došlo je do izlivanja Sutorine, Opačice, potoka Nemila u Meljinama i Pijavica u Bijeloj, od vode se ne vide dijelovi magistralnog i lokalnih puteva, brojni objekti su poplavljeni, vozila zaglavljena.

“Prioritet u ovom trenutku je zaštita ljudskih života. Apelujemo na sve građane da ne koriste vozila, osim u slučaju prijeke potrebe, kako bi izbjegli moguće opasnosti i olakšali rad službama na terenu”, poručeno je sa sastanka.

Čitaj još:   ISTANBUL: Požar u fabrici, na aziskoj strani grada, brojne vatrogasne ekipe...

Put Tivat– Budva zatvoren je zbog nevremena za saobraćaj za sve kategorije vozila, saopšteno je Auto-moto saveza. Navodi se da je saobraćaj na toj dionici obustavljen zbog veće količine vode na putu.

U poplavama na teritoriji Kotora najugroženije je područje Radanovića i industrijske zone, gdje ima dosta objekata kojima prijeti voda. Takođe, poplavljeno je šetalište u Starom gradu u Kotoru, a zbog poplava, evakuisani su djeca i nastavnici iz jedne škole za strance.

Jača kiša popodne počela je da pada u Podgorici, ali je situacija za sada pod kontrolom. Obilne padavine u Podgorici dovele su u pitanje odigravanje utakmice između Crne Gore i Rumunije u posljednjem kolu Lige nacija. Iz Fudbalskog saveza Crne Gore je saopšteno da do početka utakmica neće se znati hoće li se utakmica odigrati, jer sve zavisi od drenaže terena.

Čitaj još:   ODGOVOR TRAMPU IZ ŠVEDSKE: Kod nas je situacija fantastična... (foto)

Delegat i glavni sudija donijeće konačnu odluku, najvjerovatnije sat pred planirani početak, nakon što se uvjere u stanje terena na stadionu pod Goricom.

Utakmica Crna Gora– Rumunija počela je 20.45…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši