IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nastavnik, ošamario učenika, koji ima KARCINOM U GLAVI…

Učenik devetog razreda u opštini Petnjica, bio je žrtva fizičkog zlostavljanja u dvorištu škole, ošamario ga nastavnik fizike i hemije…

PODGORICA, PETNICA:Crna Gora, Crna Hronika,Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda…21.11.2018… 08: 39…Nastavnik, ošamario učenika, koji ima KARCINOM U GLAVI…

Slučaj je dospio do Ministarstva prosvete, ali i policije, gdje je dječak poslije incidenta u prisustvu oca Huzeira Mehovića podnio prijavu protiv nastavnika.

Mehović kaže da je još u šoku poslije, kako ističe, nečovječnog postupka nastavnika Škrijelja, koji je dobro znao da je riječ o bolesnom djetetu, za koga svaki jači dodir u predjelu glave može biti fatalan.

Nažalost, djete ima tumor u glavi. Liječen je u Beogradu, a koliko je udarac bio snažan vidi se i po snimku napravljenom nekoliko sati od šamaranja, na kom se uočava crvenilo na licu”, priča otac bolesnog mališana.

“Mogu da shvatim sve, ali odsustvo kajanja kod takvog pedagoga je nešto što me je užasnulo. Zamislite, kada je došao na pomirenje u našu kuću sa ocem Mujom, koji je izuzetno častan čovjek, nije želio da se izvini! Pitao sam ga kako ga nije bilo stid da udari bolesno djete. Njegov odgovor je bio da nije znao za to, a moj sin je nedavno, mjesec dana bio na bolničkom liječenju u Podgorici. Eto, on mu je predavač, a ‘nije znao’. Nadležni neka kažu šta imaju, obavjestio sam ih o svemu.”

Iz Ministarstva prosvete i Uprave policije još nisu stigli odgovori na pitanje šta će preduzeti protiv nastavnika, ali direktor OŠ “Savin Bor” Aljko Rastoder je odmah odgovorio.

Čitaj još:   SARAJEVO: KIŠA I MUNJE, Dugo očekivano osvježenje stiglo, pala za 10 C temparatura... (foto i video)

“Posle prijave roditelja, protiv nastavnika Škrijelja poveden je disciplinski postupak u skladu sa kolektivnim ugovorom. Postupak je u toku”, kaže Rastoder, koji je na pitanje da li Škrijelj i dalje predaje učenicima odgovorio sa – naravno.

KRŠENjE ZAKONA

OVIH dana, neke škole na području Bihora, kome pripada i Savin Bor, kontroliše prosvetna inspekcija. To su prve naznake da će ministar prosvete Damir Šehović primijeniti određene mjere kako bi makar smanjio broj kršenja zakona u ovdašnjim školama.

Inače, javna je tajna da su neki nastavnici i direktori škola kadrovi DPS ili njihovih koalicionih partnera, i da su u radni odnos mimo konkursa primali supružnike, kćeri, zetove. I nastavnik Škrijelj je član Izvršnog odbora OO DPS Petnjica…

http://iBalkan.net

HIT NA MREŽAMA: DIVLJE SVINJE POJELE KOKAIN- SKUPİ NEKI ČVARCI… (foto)

Zanimljiv oglas se prosirio putem društvenih mreža- Neko jako harizmatican Read more

Komentariši