IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BANJA LUKA “Pravda za Davida”: Zaustavite bezvlašće…

BILO JE TO 241. okupljanje građani i grupa “Pravda za Davida” zatražili su od potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma da zaustave bezvlašće jer “žele da imaju pravnu državu gdje će svi biti jednaki”…

BANJA LUKA: BiH,  Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak…22.11.2018… 00: 02…BANJA LUKA “Pravda za Davida”: Zaustavite bezvlašće…

Nekoliko hiljada građana večeras se okupilo na Trgu Krajine u Banjaluci na skupu “Pravda za svu djecu”, četvrtom masovnom skupu u organizaciji grupe “Pravda za Davida”…

“Neće postojati ni država ni institucije, ne bude li pravde za moju dušu, za moje oči, osmijeh…”, rekao je Davor Dragičević.

On i dalje za nerazjašnjeno ubistvo svog sina optužuje vrh MUP-a RS i entitetske vlasti.

“Dosta je državo, i previše. Svakom zlu, svakoj pošasti, dođe kraj, a i vama će”, poručio je Dragičević.

Držeći fotografiju sina rekao je: “Ovo je moje dijete. Ovo je Teodorin brat, ovo je Suzanin sin! Ovo je bila moja duša koju ste mi iščupali!”.

Čitaj još:   KOD NAS MUTNO I PLAVO, NEGDJE VEDRO, A PONEGDJE I OBLAČNO: Slab snijeg ili susnježica mogući su u... (foto)

“Na vama je, međunarodna zajednico, da reagujete, ako nećete – mi nastavljamo borbu, ali sami, bez vas. Dosta je suza majčinih, očevih i suza sestara. Zbog čega? Zbog geta, zbog korumpiranih političara, tajkuna i ubica djece”, kazao je Dragičević.

Naglasio je da se ovaj slučaj više nikad ne može zaustaviti.

“Grupu, udruženje Pravda za Davida nikad ne možete zaustaviti, džaba vam vaši novci, vaše sve”, rekao je Davor Dragičević.

Predstavnici Grupe “Pravda za Davida” okupljenim građanima pročitali su ljudska prava definisana aneksom šest Dejtonskog mirovnog sporazuma. Osim toga, grupa mladih podsjetila je na nerazjašnjene smrti nekoliko mladih u BiH.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas. Nekoliko mjeseci nakon smrti Okružno tužilaštvo u Banjaluci ovaj slučaj okarakterisalo je kao ubistvo, ali nisu otkriveni počinioci…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši