IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turskoj se ne sviđa plan, da SAD, nadzire granicu sa sirijom…

Takozvana fantomska teroristička odganizacija, “Islamska država” je još prisutna u istočnoj Siriji, istočno od Eufrata, u blizini granice sa Irakom…

ANKARA: Turska, Crna Hronika,Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, subota…24.11.2018… 22: 58… Turskoj se ne sviđa plan, da SAD,nadzire granicu sa sirijom…

Turska osheća nelagodnost zbog planova SAD da uspostave “osmatračke položaje” u Siriji duž dijelova granice te zemlje sa Turskom, izjavio je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar.

– Niko ne bi trebalo da sumnja da će turske oružane snage i Republika Turska preduzeti sve potrebne korake protiv rizika i prijetnji svake vrste s druge strane turskih granica- rekao je Akar, prenosi Rojters.

SAD se odavno žale da tenzije između Turske i Sirijskih demokratskih snaga (SDF) – koje obuhvataju i sirijsku kurdsku miliciju Jedinice za zaštitu naroda (YPG) – povremeno usporavaju napredak u borbi protiv Islamske države, napominje britanska agencija.

Čitaj još:   DNEVNI HOROSKOP ZA 8. MART 2021. godine (foto)

Turski ministar je danas poručio da Turska očekuje od svojih američkih saveznika da odmah presjeku sve veze, kako je naveo, sa “terorističkom YPG koja se ni najmanje ne razlikuje od Radničke partije Kurdistana (PKK)”.

Američki ministar odbrane Džim Matis rekao je u sredu da SAD uspostavljaju nadzorne položaje na sirijsko- turskoj granici, kako bi pomogle da se održi fokus na uklanjanju poslednjih preostalih uporišta ekstremista Islamske države u Siriji.

Takozvana Islamska država je još prisutna u istočnoj Siriji, istočno od Eufrata, u blizini granice sa Irakom…

 

http://iBalkan.net

ISTANBUL: Kompanija kažnjena zbog saobraćajnog kolapsa

Ministarstvo transporta i infrastrukture Republike Turske izreklo je kaznu od Read more

ERDOGAN SMRTNO OZBILJAN: “Turska neće tolerisati bilo kakve NAPADE na…”

U Turskoj i inostranstvu obilježava se 83. godišnjica smrti Mustafe Read more

Komentariši