Turskoj se ne sviđa plan, da SAD, nadzire granicu sa sirijom…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Takozvana fantomska teroristička odganizacija, “Islamska država” je još prisutna u istočnoj Siriji, istočno od Eufrata, u blizini granice sa Irakom…

ANKARA: Turska, Crna Hronika,Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, subota…24.11.2018… 22: 58… Turskoj se ne sviđa plan, da SAD,nadzire granicu sa sirijom…

Turska osheća nelagodnost zbog planova SAD da uspostave “osmatračke položaje” u Siriji duž dijelova granice te zemlje sa Turskom, izjavio je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar.

– Niko ne bi trebalo da sumnja da će turske oružane snage i Republika Turska preduzeti sve potrebne korake protiv rizika i prijetnji svake vrste s druge strane turskih granica- rekao je Akar, prenosi Rojters.

SAD se odavno žale da tenzije između Turske i Sirijskih demokratskih snaga (SDF) – koje obuhvataju i sirijsku kurdsku miliciju Jedinice za zaštitu naroda (YPG) – povremeno usporavaju napredak u borbi protiv Islamske države, napominje britanska agencija.

Čitaj još:   VAŠINGTON: OPTUŽBA ZA SRBIJU, zbog izjava Ivice Dačića, jer miješa se u UNUTRAŠNJE STVARI SAD...

Turski ministar je danas poručio da Turska očekuje od svojih američkih saveznika da odmah presjeku sve veze, kako je naveo, sa “terorističkom YPG koja se ni najmanje ne razlikuje od Radničke partije Kurdistana (PKK)”.

Američki ministar odbrane Džim Matis rekao je u sredu da SAD uspostavljaju nadzorne položaje na sirijsko- turskoj granici, kako bi pomogle da se održi fokus na uklanjanju poslednjih preostalih uporišta ekstremista Islamske države u Siriji.

Takozvana Islamska država je još prisutna u istočnoj Siriji, istočno od Eufrata, u blizini granice sa Irakom…

 

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *