IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEDNOSTAVNO MARKO RADONJIĆ, STIGAO D0 50 POENA…

 Košarkaši Novog Pazara savladali su večeras posle produžetka ekipu Vršca sa 101:98 (18:17, 23:15, 23:30, 20:22, 17:14), u utakmici osmog kola Košarkaške lige Srbije…

NOVI PAZAR:Sandžak,Sport, Košarka, Zanimljivosti, Vijesti, subota…25.11.2018… 16: 58…  JEDNOSTAVNO MARKO RADONJIĆ, STIGAO D0 50 POENA…

Kakav meč, kakva utakmica, kakva košarka.U fenomenalnom ambijentu dvorane Pendik košarkaši Novog Pazara su , teže nego što se očekivalo, ostvarili pobjedu u duelu sa KK Vršac.Favorit na papiru Novi Pazar se ljudski namučio sa dvanestom na tabeli ekipom iz Vršca. Ova utakmica je i najbolji dokaz da u ovoj ligi nema slabih ekipa, da ne postoje favoriti i da se istinski mora potrošiti snage i znoja da bi se ostvario trijumf. Primjera radi Novi Pazar je jedini poraz doživeo od Dunava koji je u tom trenutku bio predposlijednji a poslije osam kola se podigao do pete pozicije na tabeli.Vratimo se ovom meču.Bio je to pakleni tempo, utakmica na najvišem mogućem nivou, sa, istina, dosta grešaka, ali i sa niz preokreta, fenomenalnih poteza i košarke kakva dugo nije vidjena u Novom Pazaru. I da ne zaboravim da kažem: LCD televizor nije od večeras vlasništvo košarkaškog kluba.

Jedan od vodja Torcide Pajo uhvatio je loptu u publici na poluvremenu. Sišao i pogodio za tri poena i osvojio nagradu praćen ovacijama sa tribina.Faris Agušević i njegova ekipa su mu čestitali sa osmjehom i već sutra kupuju drugi za naredne utakmice kao nagradu nekom od preciznih gledalaca.A u dvorani ih je bilo večeras na utakmici preko 1200.Ambijent kakav se samo poželeti može.Inspirativan jednako za domaći kao i za gostujući tim. A nije tako izgledalo na parketu u prvoj četvrtini. Mnogo grešaka, grča, nepreciznosti.Tek domaćem timu je trebalo skoro četiri minuta da postigne prvi koš.Lopta jednostavno nije htjela kroz obruč. A onda je Popović u igru ubacio Seada Hadžifejzovića i nekako sam znao da će on načeti mrežu gostiju što je ovaj i uradio već u prvom napadu i to sa linije 6,75.Mrežica je samo capnula. Na sreću, i gosti su griješili i bili ispod svog nivoa ali su konstantno imali vodstvo u prvoj dionici igre da bi u završnici domaći promjenom ritma, koševima za tri Radonjića na mini pauzu otišli sa pola koša razlike (18:17).

Čitaj još:   BRAVO Košakši prvi na tabeli: KK MLADOST– OKK NOVI PAZAR 67: 95...

Kako je izgledalo na početku ovo je bilo pupa javore. U drugoj četvrtini lagano, izabranici Olivera Popovića, se odvajaju.Bodreni frenetičnim navijanjem svoje publike uspijevaju da konačno otkače Vrščane i zaigraju u svom prepoznatljivom stilu: snažno u odbrani i efikasno u napadu.Taj dio igre domaći rješavaju u svoju korist rezultatom 23:15 za, mislilo se tako, velikih 41: 32. Medjutim košarka nebi bila to što jeste da nema neočekivanih obrta, ifarkt promašaja i akcija, i pogodaka za album gospodina Hičkoka. Nekako već je i mene počela da hvata zebnja od treće četvrtine.Mislio sam samo da to preguramo i gotovo je.I pregurali smo ali kako. Gosti su se raspucali za tri poena.Strašni Strahinja Jovanović, ta mraka, bio je nezaustavljiv.Šutirao je u širokom luku i pogadjao sa daljina i uspeo da naniže čak 21 koš.Najviše ih je dao upravo u trećoj četvrtini u kojoj su se gosti potpuno povratili i primakli se na samo dva koša minusa na kraju ovog dijela igre (64:62), Finiš meča ponovo drama. Navijači kao jedan.Kao u groznici trese se dvorana Pendik.Na nešto manje od dva minuta do kraja domaći imaju čak devet koševa prijednosti.Ali gosti mic po mic a najviše zahvaljujući Kapetanoviću koji je postigao tri trojke su se držali u životu i imali priključak.I kod rezultata 84:81 za domaćina, upravo Kapetanović, ljut vjerovatno i na svog trenera koji je tokom utakmice bečio oči na njega i non stop mu prigovarao i karao ga, kao iz inata pogodio sa velike udaljenosti za tri poena i odveo svoju ekipu i utakmicu u produžetak.

Prvi u ovoj sezoni, poslije ubitačnog ritma koji je utakmica imala, bio je istinski rizik.Ponovo dramatično, stresno, sa dosta promjena i neizvjesnosti tek utakmica je završena pobjedom domaćeg tima 101:98.Pobjeda velika ko kuća kojom je nastavljena pobjedonosna serija novopazarskih košarkaša. Peta pobjeda u nizu.Velika radost i zaslužen trijumf plavih. E sad…svaka priča ima svog glavnog junaka.Medjutim ovaj je u sebi sažimao nekoliko uloga:organizatora, scenariste, vodje, realizatora i tonca.Vrhunski je skoro 35 minuta organizovao igru domaćeg tima, kao da je svaki napad bio po nekom njegovom scenariju, vodio je svoj tim i bodrio u trenucima kada se lomio rezultat, realizovao je toliko šuteva i slobodnih bacanja a brojke pored njegovog imena su rasle kao džek pot i napokon davao je ton igri svog tima i odredjivao ritam navijanja publike- jednostavno Marko Radonjić.Velikih i teško nadmašivih 50 koševa!Kakva fenomenalna partija ovog fenomenalnog momka. Poslije ovog osmog kola Novi Pazar će sigurno biti treći na tabeli sa 15 osvojenih bodova od maksimalnih 16 bez obzira kako se i čijom pobjedom završi utakmica, derbi meč izmedju Borca i OKK Beograda. Košarkaši Novog Pazara 27. novembra putuju u Zemun na duel sa ekipom Mladosti a najavljivani derbi u dvorani Pendik izmedju Novog Pazara i čačanskog Borca odložen je za 23. decembar a uslijed dogovora dvije Uprave…

Čitaj još:   (HIT VIDEO)- MILORAD DODIK NOVINARU: "Je li ti to mene za**baješ?!"

Košarkaši Novog Pazara 27. novembra putuju u Zemun na duel sa ekipom Mladosti a najavljivani derbi u dvorani Pendik izmedju Novog Pazara i čačanskog Borca odložen je za 6. januar.

Sigurno je jedno, košarkaši Novog Pazara će se boriti kao i do sada svim srcem, sa hiljadu posto davanja sebe i onda sve postaje moguće.

Autor: Fehim Karišik – Foto: Senad Senko Župljanin

 

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši