BOLESNE PORUKE, ŽELJKE: “Uklanjanje zastave RS u Predsjedništvu podsjeća na ubistvo srpskog svata 1992.”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila u Banja Luci, da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik zastavu Republike Srpske odnio u Predsjedništvo BiH da pokaže da ta zajednička institucija nije vlasništvo jednog naroda i da će biti zajednička onoliko koliko u njoj ima trpeljivosti i mjesta za sva tri naroda…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak…26.11.2018… 17: 58… BOLESNE PORUKE, ŽELJKE: “Uklanjanje zastave RS u Predsjedništvu podsjeća na ubistvo srpskog svata 1992.”

Na pitanje Srne da prokomentariše uklanjanje zastave manjeg bh. entiteta, ispred kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u Sarajevu, Cvijanovićeva je rekla da su ta dešavanja, nažalost, u potpunosti razotkrila kako funkcionišu stvari na nivou BiH.

“Milorad Dodik je zastavu Republike Srpske unio u zgradu Predsjedništva BiH u skladu sa svojim ubjeđenjem da ako je BiH zajednička, kako nam uporno govore, onda Republika Srpska i njeni interesi moraju biti adekvatno zastupljeni i poštovani. Taj stav je dobio ogromnu podršku među građanima Republike Srpske na proteklim izborima i on je to učinio dostojanstveno u po bijela dana. Činjenica da je zastava uklonjena u po noći, kada se sva kriminalna djela obavljaju, najbolje oslikava mračni ambijent u koji je srpski član Predsjedništva došao da radi”, istakla je predsjednik Srpske.

Ona je ocijenila da poruka koja se time poslala Republici Srpskoj nije tek neki incident i ne treba je olako uzimati.

Čitaj još:   DŽENANA JE POTPUNO SLIJEPA, ALI I JEDNA OD NAJBOLJIH STUDENATA NA CIJELOM UNIVERZITETU

“Sjetiće se mnogi krvave svadbe iz 1992. godine kada je u tom istom Sarajevu ubijen svat i zapaljena srpska zastava, čime je odaslana poruka po čijoj mjeri se kroji BiH i kome u njoj nema mjesta. Dvadesetšest godina kasnije zastavom Republike Srpske u Predsjedništvu BiH srpski član Predsjedništva Milorad Dodik šalje jednostavnu, ustavnu i potpuno legitimnu poruku – Srbima tu pripada isto toliko mjesta koliko i drugim narodima”, naglasila je Cvijanovićeva.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši