Reis, Sead Nasufović: POKRENUĆU Referendum o jedinstvenoj Islamskoj zajednici…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Reis-l- ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović pokrenuo je danas inicijativu za održavanje referenduma o formiranju jedinstvene Islamske zajednice na teritoriji Srbije, na kojem bi se o tome izjasnili svi muslimanski vijernici u Sandžaku…

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, utorak…27.11.2018… 11: 57… Reis, Sead Nasufović: POKRENUĆU Referendum o jedinstvenoj Islamskoj zajednici…

“Ovo bi bio prvi put da inicijativa dolazi iz Sandžaka, baš odande gdje je problem i nastao”, napisao je Nasufović u inicijativi koja je upućena Rijasetu Islamske zajednice u BIH, Mešihatu, predstavnicima i imamima Islamske zajednice u Srbiji.

Reis-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović, navodi da je jedini način da do ujedinjenja dođe, budući da su sve inicijative do sada propale, da se svi muslimanski vjernici u Srbiji na referendumu izjasne o formiranju objedinjene islamske zajednice, kao i svim čelnim ljudima koji bi upravljali, što uključuje i formiranje Sabora i svih drugih organa.

Čitaj još:   Vic dana Alo, policija, moželi nam pomoći...

“Raduje nas što je to i u principima za fomiranje Bošnjačkog nacionalnog vijeća istaknuto kao jedan od ciljeva, što znači da bismo imali podršku i te važne institucije za realizaciju ove inicijative”, naveo je Nasufović.

Nasufović je predložio da se formira zajednički organizacioni odbor sastavljen od predstavnika Islamske zajednice Srbije i Islamske zajednice u Srbiji, koji bi radio na pripremi, organizaciji i pratećim aktivnostima za sprovođenje referenduma.

Potrebno je, navodi, da čelni ljudi dvije islamske zajednice potpišu izjavu da će prihvatiti i poštovati rezultate referenduma, ma kakvi bili, i da će pružiti ruku jedni drugima i otvoriti novu perspektivu za objedinjenu i snažnu islamsku zajednicu.

Reis je naglasio da Rijaset Islamske zajednice Srbije u potpunosti poštuje suverenitet i integritet Srbije, Ustav i zakone, da bi se kroz objedinjavanje dao krupan doprinos stabilizaciji i normalizaciji prilika u Srbiji, te da zato očekuju podršku institucija…

Čitaj još:   Vranješ, sad se malo zaigrao : Unajmio obezbjeđenje za ženu i kćerku... (foto)

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši