STIPE Mesić: “Rekao sam da će se i Srbija na kraju kupati u krvi”…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Poslednji predsJednik SFRJ Stjepan Stipe  Mesić ispričao je za Radio slobodnu Evropu da je nakon rata u Sloveniji 1991. godine, otišao tajno u Njemačku na razgovore sa šefom njene diplomatije Hansom Ditrihom Genšerom…

BERLIN: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, utorak…27.11.2018… 10: 57… STIPE Mesić: “Rekao sam da će se i Srbija na kraju kupati u krvi”…

– Ja sam mu objasnio da će rat u Sloveniji biti kratak, da će biti krvav u Hrvatskoj, da će biti brutalan u Bosni i Hercegovini, a da će se na kraju i Srbija kupati u krvi. On je mene malo gledao, pa je na njemačkom pitao ovog mog prijatelja Božu Dimnika, jel se on to šali ili stvarno misli tako- ističe Mesić za serijal 100 godina Jugoslavije koji organizuje RSE.

Čitaj još:   Zoran ubio sina od 5 mjeseci, dao zapanjujuću odbranu...

Govoreći o Titu, Mesić kaže da vlast pod Titom u Jugoslaviji nije bila totalitarna, već, kako je rekao, autoritarna.

Danas kada se izjednačavaju svi totalitarizmi, onda se i Jugoslavija koja nije bila totalitarna ubraja u to, a to najviše koriste oni koji žele promeniti istoriju, služeći se falsifikatima. Tito je sigurno najveća politička ličnost našeg prostora – poručio je Mesić.

Na pitanje šta misli o pokušajima dijela političke i intelektualne elite u Hrvatskoj da izjednače Nezavisnu Državu Hrvatsku i Titovu Jugoslaviju, Mesić odgovara da je “NDH svakako zločinački režim od prvog dana”.

– I ti zločini se nisu razlikovali osim što su bili brutalniji od nacifašističkih. Hitlerov režim u Njemačkoj je bio industrija smrti. Ubijali su one koji su drugačiji. I kod nas se dogodio isti slučaj, dakle, progonili su one koji su drugačiji- Jevreji, Romi, Srbi i Hrvati koji su drugačije mislili- istakao je Mesić i zaključio:

Čitaj još:   HALVA: Kod muslimana na Balkanu...

– Nezavisna Država Hrvatska je počela sa zločinima i završila sa zločinima. U Hrvatskoj je bilo preko 60 logora. Najveći logor je bio u Jasenovcu, gdje su se ubijali ljude samo zato što su drugačiji. Sada imate one falsifikatore koji jednostavno ne priznaju historiju – zaključio je Mesić.

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *