IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIPE Mesić: “Rekao sam da će se i Srbija na kraju kupati u krvi”…

Poslednji predsJednik SFRJ Stjepan Stipe  Mesić ispričao je za Radio slobodnu Evropu da je nakon rata u Sloveniji 1991. godine, otišao tajno u Njemačku na razgovore sa šefom njene diplomatije Hansom Ditrihom Genšerom…

BERLIN: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, utorak…27.11.2018… 10: 57… STIPE Mesić: “Rekao sam da će se i Srbija na kraju kupati u krvi”…

– Ja sam mu objasnio da će rat u Sloveniji biti kratak, da će biti krvav u Hrvatskoj, da će biti brutalan u Bosni i Hercegovini, a da će se na kraju i Srbija kupati u krvi. On je mene malo gledao, pa je na njemačkom pitao ovog mog prijatelja Božu Dimnika, jel se on to šali ili stvarno misli tako- ističe Mesić za serijal 100 godina Jugoslavije koji organizuje RSE.

Govoreći o Titu, Mesić kaže da vlast pod Titom u Jugoslaviji nije bila totalitarna, već, kako je rekao, autoritarna.

Danas kada se izjednačavaju svi totalitarizmi, onda se i Jugoslavija koja nije bila totalitarna ubraja u to, a to najviše koriste oni koji žele promeniti istoriju, služeći se falsifikatima. Tito je sigurno najveća politička ličnost našeg prostora – poručio je Mesić.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Nema novo zaraženih od korona virusa ali u Infektivnom odjeljenju je 20 pacijenata sa teškom upalom pluća... (foto)

Na pitanje šta misli o pokušajima dijela političke i intelektualne elite u Hrvatskoj da izjednače Nezavisnu Državu Hrvatsku i Titovu Jugoslaviju, Mesić odgovara da je “NDH svakako zločinački režim od prvog dana”.

– I ti zločini se nisu razlikovali osim što su bili brutalniji od nacifašističkih. Hitlerov režim u Njemačkoj je bio industrija smrti. Ubijali su one koji su drugačiji. I kod nas se dogodio isti slučaj, dakle, progonili su one koji su drugačiji- Jevreji, Romi, Srbi i Hrvati koji su drugačije mislili- istakao je Mesić i zaključio:

– Nezavisna Država Hrvatska je počela sa zločinima i završila sa zločinima. U Hrvatskoj je bilo preko 60 logora. Najveći logor je bio u Jasenovcu, gdje su se ubijali ljude samo zato što su drugačiji. Sada imate one falsifikatore koji jednostavno ne priznaju historiju – zaključio je Mesić.

http://iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   MILAN Tičić: EVROPEJAC vojvoda ANDRIJA Rajo Mandić, jasno daje do znanja da će i Tužilaštvo CRNE GORE, biti pod njegovom šapom... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši