IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: LEKCIJA ZA VRANJEŠA: Pop Đujić je bio koljač…

FUDBALSKI/NOGOMETNI SAVEZ BiH: Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje Ognjena Vranješa…

SARAJEVO: BiH, Sport,Fudbal, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, petak…30.11.2018… 05: 53… SARAJEVO: LEKCIJA ZA VRANJEŠA: Pop Đujić je bio koljač…

Povodom posljednjih postupaka dugogodišnjeg reprezentativca Ognjena Vranješa, koji je neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavljuje sljedeće saopštenje:

“Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobineistinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji.

Čitaj još:   Komemoracija, ubijenim policajcima: Suze, bol i nada da se slično ne ponovi...

Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza.

Naime, poznat kao ljubitelj tetovaža, Vranješ je nedavno istetovirao na desnoj ruci i četničkog vojvodu Momčila Đujića, zloglasnog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata.

 

http://iBalkan.net

SARAJEVO: Na Koševu derbi Bosne i Hercegovine… (foto, video)

Bordo tim će Rođene ugostiti od 13 sati, derbi bit Read more

Komentariši