TREBA ZNATI DA JE Ovo gore od slatkiša…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Znate da ne treba preterano da jedete slatkiše zbog zdravlja, ali ima nešto još gore od toga. Viještački zaslađeni napici izlažu ljude još većem riziku od dijabetesa tipa 2 nego zaslađena hrana, pokazala je nova studija…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivosti, Vijesti, petak…30.11.2018… 20: 58 … TREBA ZNATI DA JE Ovo gore od slatkiša…

Proizvodi koji imaju dodatu fruktozu predstavljaju “višak energije” u našoj ishrani, kažu naučnici, dodajući da to ima štetan efekat na nivo šećera u krvi.

Kanadski istraživački tim je otkrio da namirnice i napici koji prirodno sadrže fruktozu, poput cijelog voća, povrća, prirodnih voćnih sokova i meda, ne predstavljaju opasnost po zdravlje.

Međutim, zaslađeni napici su potpuno druga priča: napravljeni su sa sastojcima koji “pojačavaju” fruktozu, zbog čega nivo šećera u krvi pretjerano raste.

Čitaj još:   Vatrogasci spašavali djecu i odrasle u Baru... (foto i video)

Zbog svega toga, stručnjaci preporučuju da se zaslađeni napici, slatkiši, peciva i druga hrana koja ima dodatog šećera, smanje.

Inače, naučnici sa Univerziteta u Torontu su sakupili rezultate 155 studija koje su istraživale kako različite namirnice sa fruktozom utiče na nivo šećera u krvi kod zdravih, i kod ljudi koji boluju od dijabetesa.

Tim je otkrio da većina namirnica koje sadrže fruktozni šećer nemaju loš efekat na nivo šećera u krvi, sve dok se ne jedu u pretjeranim količinama. Voće i prirodni voćni sokovi čak dobro dijeluju na nivo šećera u krvi i na kontrolu insulina, posebno kod osoba obolelih od dijabetesa.

“Ali, namirnice kojima unosimo energiju koja ne sadrži nutrijente, posebno zaslađeni napici i viještački voćni sokovi, imaju najštetniji efekat na zdravlje”, tvrde naučnici…

http://iBalkan.net

Čitaj još:   NISAM MOGLA DA NAĐEM POSAO, PRODAVALA SAM TIJELO:Tako sam djeci mogla da kupim hranu...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *