IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TAJNA Kaktusove vode: OVO je novi eliksir ljepote…

Na etiketama velikog broja proizvoda možemo da vidimo jedan čudan sastojak- riječ je o kaktusovoj vodi…

ISTANBUL:Svijet, Zanimljivosti, Vijesti, subota…01.12.2018… 22: 59… TAJNA Kaktusove vode: OVO je novi eliksir ljepote…

Malo je čudno da pomislimo da koristimo kaktusovu vodu, ali ona prosto “puca” od hranljivosti i relaksacije za lice. Postoji razlog zašto kaktusi uspijevaju da prežive u surovim pustinjskim uslovima, a to su velike količine vode koje spriječavaju da se on osuši.

Porastao je broj proizvoda na tržištu koji sadrže kaktusovu vodu, a kako se ljeto završilo i došla jesen našoj koži je potreban bolja hidratacija. Dermatolog doktorka Lili Talakub čiji su pacijenti poznate ličnosti, izrazila je svoje mišljenje o ovoj vodi.

– Kaktusova voda sadrži znatno veću količinu elektrolita koji hidriraju kožu i bogata je antioksidantima koji sprečavaju oštećenja od UV zraka. Bodljikavi kaktusi imaju dosta antioksidanata, vitamina i elektrolita. Oni štite kožu od oštećenja zbog Sunca, štite je od starenja i gubitka kolagena…

Svi tipovi kože mogu da se neguju kaktusovom vodom. Koža sklona aknama može da ima dosta koristi od antibakterijskog ulja kaktusa. Suha dehidrirana koža ima koristi od elektrolita koje sadrži ova voda. Ljudi sa osjetljivom kožom imaju korist od umirujućeg efekta i hranljivih sastojaka vode kaktusa.

Čitaj još:   DPS Nikšić: „DOKLE ĆE NIKŠIĆ BITI OPKOLJEN MRAKOM“-Sluge velikosrpskog i ruskog interesa juče navijale za agresiju i rat

Kaktusova voda može i da se pije i okrepljuje tijelo elektrolitima. Ona utiče na to da i tijelo i koža budu hidrirani…

http://iBalkan.net

BRAVO- Gradski prevoz u Njemačkoj skoro pa za džabe… (foto, video)

Njemačka vlada reaguje na rusku invaziju u Ukrajini, koja je Read more

Komentariši