IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PARIZ: Francuska, pred uvođenjem, VANREDNOG STANJA, protesti prerasli u ULIČNI RAT!

Francuska razmatra da uvede vanredno stanje da bi se spriječilo ponavljanje jednog od najvećih nereda u poslednjih više od 10 godina, rekao je danas portparol francuske vlade Benžamin Grivo…

PARIZ: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, nedelja…02.13.2018… 09: 39…PARIZ: Francuska, pred uvođenjem, VANREDNOG STANJA, protesti prerasli u ULIČNI RAT!

Francuska vlada poziva miroljubive demonstrante da dođu za pregovarački sto, dodao je portparol…

Embedded video

Grupa maskiranih mladih ljudi, od kojih su neki imali metalne šipke, napravila je u subotu nered na ulicama Pariza, paleći na desetine automobila i barikada.

“Moramo da razmotrimo mijere koje će se preduzeti da se ovi incidenti ne ponove”, rekao je Grivo radiju Evropa 1.

Upitan da li će se uvesti vanredno stanje, Grivo je rekao će da predsjednik, premijer i ministar unutrašnjih poslova razmotriti sve opcije na sastanku koji će biti održan danas.

Čitaj još:   PROTESTI: Lete flaše, čunjevi, suzavac, stotine uhapšenih i povrijeđenih... (foto i video)

Tokom protesta Žutih prsluka u subotu su uhapšene najmanje 224 osobe u Parizu, i to prije svega u okolini Jelisejskih polja.

U Parizu su u subotu, trećeg vikenda zaredom, izbili sukobi demonstranata i policije tokom protesta “žutih prsluka” zbog povećanja taksi na gorivo.

Pojedini demonstranti napali su policajce u rijetko kad viđenom nasilju u centru Pariza. Policija je uzvratila nevjerovatnom brutalnošću.

izvor agencije EPA, AP, Reuters

PARIZ Vojna parada uz visoke mjere bezbjednosti…

SVAKAKO DA JE Ovaj potez bio dugo planiran, ali je Read more

Komentariši