IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: ZBOG MAGLE, OTKAZANI LETOVI, Grad se guši u smogu, IMA LI SPASA! (VIDEO)

DANAS SU Letovi za Zagreb i Beč s Međunarodnog aerodroma Sarajevo otkazani su i jutros zbog guste magle i slabe vidljivosti, a indeks zagađenosti vazduha u Sarajevu u 11 sati bio je čak 194…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak…03.13.2018… 12: 59… SARAJEVO: ZBOG MAGLE OTKAZANI LETOVI, Grad se guši u smogu, IMAbLI SPASA! (VIDEO)

“Većina letova najavljena popodne, kada su povoljnije vremenske prilike, odnosno razlilaženje magle, očekujemo da većina današnjih letova ipak bude realizirana prema već utvrđenom redu letenja”, kaže Sanja Bagarić, portparolka aerodroma.

Sarajevo je juče bilo proglašeno najzagađenijim gradom na PLANETI – dnevni prosijeci koncentracije zagađenosti bili su 4- 5 puta viši od propisanih iznosa (propisano 50 ug/m3, Vijećnica 269 ug/m3).

“Veličina i količina štetnih čestica u vazduhu je takva da se prosto nemoguće zaštititi od njih. U prodaju su puštene i neke specijalne maske, ali mislim da ipak one ne mogu da zaštite čovjeka od kontaminiranog vazduha. Jedini ‘lijek’ za ovo stanje jeste da odete na Trebević, Crepoljsko, Bjelašnicu i tamo ostanete dok se situacija ne stabilizuje”, kaže dr Teufik Hadžiosmanović, alergolog.

U narednim danima očekuje se zadržavanje visokih koncentracija zagađujućih materija u zraku i očekivana su svakodnevna prekoračenja propisanih vrijednosti koncentracija u cijelom prostoru kotlinske i dolinske Bosne.

Čitaj još:   SARAJEVO: Pucnjava u poznatom restoranu jedna osoba teško ranjena, napadač u bjekstvu... (foto + video)

http://iBalkan.net

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši