NEĆE VIŠE BITI DEBELIH VOZAČA: Novi pravilnik, ne dozvoljava da su DEBELI…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pravilnik o uniformi zaposlenih JKP GSP izazvao je velike polemike u javnosti i to određeni dio, koji se tiče “uniformisanja” zaposlenih. Glavna stavka je bila svota novca izdvojena u tu svrhu…

BEOGRAD: Srbija,Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, utorak…04.13.2018… 06: 09…NEĆE VIŠE BITI DEBELIH VOZAČA: Novi pravilnik, ne dozvoljava da  da su DEBELI…

U pravilniku tačno stoji na koji način treba da se nose uniforme, tako da je njen način korišćenja stogo propisan. Ipak, kada pročitate pravilnik, razumjećete sa kakvim se potencijalnim problemom suočavaju zaposleni u pomenutom preduzeću.

U pravilniku jasno stoji da se “uniforma ne smije nikako prepravljati i mijenjati čitave dvije godine”, što je njen rok trajanja, a ta činjenica je već izazvala reakcije radnika jer ako hipotetički neko od njih bude želio da se ugoji ili možda zbog zdravstvenih problema smrša, moraće da nosi uniformu koja mu ne odgovara.

Čitaj još:   Pljevlja, GUBICI NA MREŽI: U cijevima se izgubi sedam od deset litara vode... (foto)

Prepravljanje uniforme zabranjuje, kako stoji u dokumentu, “mijenjanje oblika, kroja, boje, oznake…” Mnogima nije jasno da li je zapravo zabranjeno malo “prekrojiti” uniformu.

Naime, najproblematičniji dio tiče se člana 14. ovog pravilnika, kojim je propisano da “ukoliko u roku trajanja uniforme, korisniku prestane radni odnos u JKP GSP “Beograd” na osnovu pisanog sporazuma sa poslodavcem, otkazom ugovora o radu od strane zaposlenog ili otkazom ugovora o radu od strane poslodavca, korisnik zadržava uniformu, ali je dužan da isplati dio iznosa njene nabavne vrijednosti uvećane za PDV, srazmjerno preostalom roku trajanja”.

DAKLE SAMA RNIFORMA Košta oko 40.000 dinara ili oko 350 eura, pa su radnici već izrazili negodovanje na društvenim mrežama.

Čitaj još:   Šeheru moj, srećan rođendan

Ako gledamo na stvari sa pozitivnije strane, možemo zaključiti da u GSP -u više neće biti vozača sa viškom kilograma, što će možda uticati i na njihovo zdravlje…

 

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši