MILE, SAMO ARLAUČE:”Odluke su donesene i BiH ide ka NATO-u, pravi jeftinu predstavu”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Krešimir Zubak, prvi predsjednik Federacije BiH i prvi hrvatski član Predsjedništva BiH, pozdravio je formalni poziv našoj državi da dostavi svoj prvi Nacionalni godišnji program (ANP), čime bi se aktivirao Akcijski plan za članstvo u NATO- u…

MOSTAR : BiH, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti,četvrtak …06.12.2018… 05: 59… MILE, SAMO ARLAUČE:”Odluke su donesene i BiH ide ka NATO-u, pravi jeftinu predstavu”…

SVAKAKO, “Ovo je pozitivna vijest za BiH. Poziv je dobrodošao. Naše opredjeljenje je članstvo u EU i NATO-u”, poručio je Zubak.

Kako je naveo, teško je špekulisati o eventualnim opstrukcijama iz RS, imajući u vidu stav entitetskih političkih zvaničnika kada je u pitanju članstvo BiH u ovom vojnom savezu.

“Odluke su donesene. Naš poziv je otišao prema NATO-u. Ako to neko dovodi u pitanje, onda treba promijeniti odluku. No, odluke se donose u institucijama BiH”, naglasio je naš sagovornik.

Čitaj još:   BRATA MI JE UBIO POLICAJAC: Prvi put otvorio dušu poslije 10 godina tragedije... (foto i video)

U razgovoru za printane medije iz BiH osvrnuo se i na današnji istup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je napustio sastanak sa delegacijom Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, kazavši da nisu stečeni uslovi za njegovo prisustvo sjednici jer u sali nije bilo zastave RS.

“To je njegovo uobičajeno ponašanje i pravljenje predstave. Takav istup u skladu je sa njegovim ranijim ponašanjem, stoga ništa neobično u tome ne vidim”, rekao je Zubak.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši