ANKARA: Istraga protiv FETO, širom zemlje, uhapšeno 97 pripadnika vojske…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U okviru istrage koju vodi tuzilaštvo u Ankari raspisana je potjernica za 87 osoba unutar Zračnih snaga Republike Turske, a nakon provedenih akcija uhapšena je 41 osoba, među njima osam je već proslijeđeno sudu…

ANKARA: Turska, Putovanja, Vijesti, petak …07.12.2018… 12: 59…ANKARA: Istraga protiv FETO, širom zemlje, uhapšeno 97 pripadnika vojske…

Po potjernici suda u gradu Kocaeliju, u više turskih gradova uhapšeno je najmanje osam pripadnika vojske, također zbog veze s FETO-om. Kriminalistička obrada je završena, a po istoj potjernici traga se za još pet osoba.

Po potjernici suda u gradu Zonguldaku uhapšeno je osam osoba, suda u Kayseriju 26, te suda u Karamanu 14 pripadnika FETO-a.

Sud u Istanbulu raspisao je potjernicu za 41 pripadnikom vojske, koji su bili na dužnosti u istanbulskoj žandarmeriji.

Čitaj još:   BALKANSKA TURA KRVNIKA SA ZELANDA: Motivi posjete, gdje je i kada sve boravio...

Teroristička organizacija Fetullahci/Paralelna državna struktura (FETO/PDY) je 70-ih godina prošlog stoljeća počela svoje podanike infiltrirati u sigurnosne institucije Turske, da bi 80-ih godina znatno ojačala svoje paralelne piramide unutar tih institucija i, na koncu, 15. jula 2016. godine izvela pokušaj vojnog udara s ciljem rušenja ustavnog poretka i svrgavanja demokratski izabrane vlasti u Turskoj.

Tokom pokušaja vojnog udara u Turskoj je ubijena 251, a ranjeno blizu 2.200 osoba. Turske nadležne institucije pokrenule su opsežnu borbu protiv te terorističke organizacije na čelu koje je Fetullah Gulen.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *