JUTARNI PREGLED PISANJA Turske štampe…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prema podacima turističke agencije , grad Izmir je prošle godine posjetilo 604 hiljade Njemaca, 589 hiljada Rusa i 264 hiljade Francuza…

ANKARA: Turska, Putovanja, Vijesti, petak …07.12.2018… 05: 59…JUTARNI PREGLED PISANJA Turske štampe…

Dnevnik „Haber Turk“ je prenio da peta generacija ratnih aviona „TF X“  prolazi  testove kroz takozvani zračni tunel. U vijesti se ističe da je konfiguracija ovog aviona okončana, i da se očekuje da će ovaj avion do 2033 godine početi serijsku proizvodnju.

Dnevnik „Yeni Šafak“ je prenio da je objavljen  izvještaj Evropskog zrakoplovom vijeća , u kome se ističe, da je prema podacima posljednjih deset godina Turska zabilježila najveći razvoj na svijetu na polju civilnog zrakoplovstva.

U vijesti se dodaje da je Turska sa 130 centara i 157 network veza uspjela da za 534 procenata poveća intenzitet prevoza avio putem.

Čitaj još:   BRUTALNA SAČEKUŠA U NIKŠIĆU: Ubijen, bombaš Ranko Vuletić,napadač sasuo 6 metaka! (video)

Dnevnik„Star“ je prenio da su ubrzani radovi na gradnji amfibija „TCG Anadolu“  koji će predstavljati jedan od najbitnijih vojnih projekata Turske vojne industrije u narednom periodu. U vijesti se ističe da će prvi domaći amfibij 2020 godine početi da se koristi u turskim oružanim snagama.

Dnevnik „Sabah“ je prenio da godine došlo iz Njemačke. U vijesti se ističe da je nakon Njemaca najveći broj turista stigao  iz Rusije, Francuske i Engleske.

Prema podacima turističke agencije , grad Izmir je prošle godine posjetilo 604 hiljade Njemaca, 589 hiljada Rusa i 264 hiljade Francuza.

Dnevnik Vatan“ je prenio da su za kupovinufudbalskogkluba Newcastle Uniteda zainteresovana i tri Turčina. U vijesti se ističe da za sada ne žele objave imena osoba koja bi željela da kupe ovaj poznati klub Engleske premijer lige.

Čitaj još:   Kako,da zaspite za samo DVA MINUTA U DVA KORAKA...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši