JUTARNI PREGLED PISANJA Turske štampe…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prema podacima turističke agencije , grad Izmir je prošle godine posjetilo 604 hiljade Njemaca, 589 hiljada Rusa i 264 hiljade Francuza…

ANKARA: Turska, Putovanja, Vijesti, petak …07.12.2018… 05: 59…JUTARNI PREGLED PISANJA Turske štampe…

Dnevnik „Haber Turk“ je prenio da peta generacija ratnih aviona „TF X“  prolazi  testove kroz takozvani zračni tunel. U vijesti se ističe da je konfiguracija ovog aviona okončana, i da se očekuje da će ovaj avion do 2033 godine početi serijsku proizvodnju.

Dnevnik „Yeni Šafak“ je prenio da je objavljen  izvještaj Evropskog zrakoplovom vijeća , u kome se ističe, da je prema podacima posljednjih deset godina Turska zabilježila najveći razvoj na svijetu na polju civilnog zrakoplovstva.

Čitaj još:   Pregled pisanja turske štampe ~ 22.01.2019...

U vijesti se dodaje da je Turska sa 130 centara i 157 network veza uspjela da za 534 procenata poveća intenzitet prevoza avio putem.

Dnevnik„Star“ je prenio da su ubrzani radovi na gradnji amfibija „TCG Anadolu“  koji će predstavljati jedan od najbitnijih vojnih projekata Turske vojne industrije u narednom periodu. U vijesti se ističe da će prvi domaći amfibij 2020 godine početi da se koristi u turskim oružanim snagama.

Dnevnik „Sabah“ je prenio da godine došlo iz Njemačke. U vijesti se ističe da je nakon Njemaca najveći broj turista stigao  iz Rusije, Francuske i Engleske.

Prema podacima turističke agencije , grad Izmir je prošle godine posjetilo 604 hiljade Njemaca, 589 hiljada Rusa i 264 hiljade Francuza.

Čitaj još:   Pregled turske štampe...

Dnevnik Vatan“ je prenio da su za kupovinufudbalskogkluba Newcastle Uniteda zainteresovana i tri Turčina. U vijesti se ističe da za sada ne žele objave imena osoba koja bi željela da kupe ovaj poznati klub Engleske premijer lige.

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *