NOVI PAZAR: Sutra izbor, organa upravljanja BNV…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nastavak prve sednice BNV počinje sutra u 13 sati u Glavnom uredu ovog nacionalnog organa…

NOVI PAZAR: Sandžak, Ekonomija, Putovanja, Vijesti, petak …07.12.2018… 14: 29… NOVI PAZAR: Sutra izbor, organa upravljanja BNV…

Printani mediji koji djeluju na prostoru Sandžaka, saznaju da su liste “Samoopredeljenje” i “Vakat ” već dogovorile podjelu nosioca ovih organa i radnih tijela BNV.

Listi “Vakat je” pripalo je mijesto jednog potpredsjednika, kao i potpredsjednika Izvršnog odbora i predsjednika jednog od četiri resorna odbora.

Nosilac ove liste, Sait Kačapor, biće izabran za predsJednika Senata BNV, kao najstariji vijećnik sa najvećim akademskim referencama.

Prema Statutu BNV ima predsjednika, za koga je ranije izabran diplomirani sociolog iz Tutina Esad Džudžo, četiri potpredsjednika, Izvršni odbor (koji čine predsjednik, potpredsjednik i pet članova), četiri resorna odbora i Savijet Vijeća ( koji čine Senat, Savjet za odnose sa vijerskim zajednicama i predsjednički savjet).

Na izborima za Nacionalne savjete nacionalnih manjina u Srbiji, koji su održani 4. novembra, lista “Samoopredeljenje- dr Sulejman Ugljanin” osvojila je 14, lista “Matica bošnjačka- akademik Muamer Zukorlić” 13, dok je listi “Vakat je- prof. dr Sait Kačapor” pripalo osam mandata.

Čitaj još:   AMERIČKI AMBASADOR DEMOLIRAO VUČIĆA I DODIKA: "Sramota! RATNI ZLOČINAC na čelu parade"!!!

Nastavak prve sijednice BNV počinje sutra u 13 sati u Glavnom uredu ovog nacionalnog organa…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *