IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDO, VRAĆEN U ZATVOR: Ljekari dali terapiju, rekli da prestane štrajk glađu…

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević vraćen je u zatvor nakon što je ranije danas prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Ekonomija, Putovanja, Vijesti, subota …08.12.2018… 21: 09…MEDO, VRAĆEN U ZATVOR: Ljekari dali terapiju, rekli da prestane štrajk glađu…

Nebojša Medojević štrajkuje glađu u zatvoru, gdje je od petka 30. novembra jer je na osnovu odluke Višeg suda kažnjen sa ukupno četiri mjeseca zatvora zbog odbijanja da svijedoči u dva odvojena slučaja.

Njegovi advokati, međutim, tvrde da je on dao iskaz, ali da se to što je rekao nije svidelo Specijalnom tužilaštvu koje je zatražilo da se uhapsi. Viši sud je u ponedeljak 3. decembra naložio da Medojević provede još dva mjeseca u zatvoru, jer je odbio da svedoči u predmetu povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu kod Cavtata 1991. i 1992.

Kako je na Fejsbuku objavila njegova supruga Marina Medojević, on je dobio terapiju i uput za zatvorski stacionar, gdje se medicinsko osoblje brine o bolesnim zatvorenicima.

Čitaj još:   SUTRA JE DŽENAZA MLADOJ ADISI- Majka kroz bolne suze...

“Nebojša je primio infuziju zbog malaksalosti”, napisala je Marina Medojević.

Dodala je i da nije mogla da uđe da ga vidi, shodno zatvorskim pravilima i zahvalila je doktorima i sestrama na informacijama koje su joj dali.

Iz KCCG se nisu zvanično oglašavali o zdravstvenom stanju Medojevića, niti je bilo moguće dobiti zvaničnu informaciju.

Lideri DF- a su na konferenciji za novinare u Skupštini saopštili da su bili u KCCG-u i razgovarali sa ljekarom koji je primio Nebojšu Medojevića i saznali da poslanik DF- a mora da prestane sa štrajkom, jer će uslediti trajna oštećenja organa.

Sud je zatvor odredio i njegovom kolegi Milanu Kneževiću koji se od 29. novembra nalazi neprekidno u zgradi parlamenta. On je nekoliko puta ponovio da se neće dobrovoljno predati. Kneževiću prijeti zatvor zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio da mu za 10.000 eura ukine presudu zbog napada na policajaca 2015…

Čitaj još:   Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović: Danas konsultacije o mandataru... (foto i video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši