IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA, DOBILA PRVI ISLAMSKI RADIO: “Fatih”, pokrenula Islamska zajednica…

Nadamo da će se kroz misiju radija ’Fatih‘, kroz njegovu ulogu i slušanost, otvoriti mnoga polja razumijevanja“, ističe direktor radija…

PODGORICA: Crna Gora, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak …10.12.2018… 09: 19…CRNA GORA, DOBILA PRVI ISLAMSKI RADIO: “Fatih”, pokrenula Islamska zajednica…

U Crnoj Gori zvanično je počeo sa emitovanjem programa prvi islamski radio Fatih, koji su pokrenuli Islamska zajednica u Crnoj Gori i medresa Mehmet Fatih.

Za sada, radio može da se sluša samo na teritoriji Podgorice, a planira se da se do polovine 2019. godine postave prijemnici u svim gradovima gdje žive muslimani u Crnoj Gori.

“Misija radija jeste da predstavi islam u svijetlu srednjeg puta, onoga što islam u suštini jeste, kao jedna miroljubiva religija, koja poštuje čovjeka i svetost čovečjeg života i njegovog digniteta”, rekao je direktor radija Enis Burdžović.

Govoreći o imenu radija, on kaže da su se za ime Fatih odlučili iz dva razloga.

Čitaj još:   BAKU: Azeri uputili posljednje upozorenje Jermenima... (foto i video)

“Za ime Fatih odlučili smo se jer radio dijeluje pod okriljem medrese Mehmet Fatih. Takođe, ’fatih‘ u nekom jezičkom značenju predstavlja otvorenost. Prva sura u Kuranu se zove Fatiha, ona koja otvara Božju riječ. Mi se nadamo da će se kroz misiju radija ’Fatih‘, kroz njegovu ulogu i slušanost, otvoriti mnoga polja razumijevanja“, ističe direktor radija.

On, kaže da je radio emituje eksperimentalni program, ali da se već sada mogu čuti tematska predavanja sopstvene produkcije.

http://iBalkan.net

Komentariši