IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DARKU Šariću i saradnicima ukupno, 300 godina zatvora…

Specijalni sud u Beogradu osudio u ponovljenom postupku Darka Šarića na 15 godina zatvora zbog organizovanja krijumčarenja kokaina…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika , Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak …10.12.2018…DARKU Šariću i saradnicima ukupno, 300 godina zatvora…

Darko Šarić je osuđen kao organizator grupe koja je prokrijumčarila 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. Njegovi saradnici i pripadnici grupe osuđeni su na kazne od godinu do 15 godina zatvora.

Dvojica okrivljenih oslobođeni su optužbi za pomaganje izvršiocima poslije izvršnog krivičnog djela.

Ova presuda je izrečena u ponovljenom postupku, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu iz jula 2015., kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne.

Apelacioni sud je tada ocijenio da je prvostepeni sud prekršio zakon kada nije primjenio blaži zakon koji je donijet 2005. Prema Krivičnom zakoniku iz 2005. godine, za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora, pa je Šarić ovoga puta osuđen na maksimalnu zakonsku kaznu.

Čitaj još:   DAMIR Čakar predstavljen u Novom Pazaru: Žao mi je što ovde nisam završio igračku karijeru... (foto, video)

Prvom prvostepenom presudom, koju je ukinio Apelacioni sud, Šarić i ostali su bili osuđeni po odredbama zakona koje su stupile na snagu 11. septembra 2009. godine.

Kaznu od 15 godina zatvora sud je izrekao i Goranu Sokoviću, koji je u bjekstvu, takođe kao organizatoru grupe, dok je Željko Vujanovć, kao treći organizator osuđen na 14 godina zatvora. Trojica svjedoka saradnika dobili su kazne od od pet do deset mjeseci zatvora.

Ovo je prvostepena presuda koju je Specijalni sud izrekao nakon ponovljenog suđenja i na nju osuđeni, njihovi branioci kao i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Prvu prvostepenu presudu, kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne, ukinuo je Apelacioni sud u junu 2016. godine i naložio ponavljanje suđenja.

http://iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   "Na pomolu nova kriza vlasti": Posjeta MILE Dodika, mogla bi skupo da košta Crnu Goru, taman kada su stigle pohvale iz Brisela... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši