KAD KOD, Muškarca počinje da otkucava biološki sat???

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ženski biološki sat stalna je tema među ljudima, ali novija istraživanja pokazuju da ni muškarci nisu imuni na odbrojavanje iz prirode te da ne bi trebali odlagati očinstvo… 

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, Vijesti, utorak …11.12.2018… 20: 59… KAD KOD, Muškarca počinje da otkucava biološki sat???

Studija provedena na Sveučilištu Stanford ukazala je na vezu između zdravstvenih problema kod djece i dobi u kojoj su ih začeli očevi.

Rizik se povisuje od 35. godine pa na dalje, odnosno naučnici preporučuju muškarcima da djecu rade prije, no što uđu u srednje 30- te.

“Dosad smo govorili samo o biološkom satu žene i vjerovali da godine u kojima će se ostvariti kao majka utječu na zdravlje djeteta, no sada smo shvatili da je imati zdravu bebu timski sport”, kaže voditelj studije profesor Michael Eisenberg.

Čitaj još:   ZAŠTO SU TURSKI SULTANI GUBILI RATOVE

Istraživanje je pratilo 40 miliona beba te pokazalo da su djeca muškaraca koji su postali očevi u dobio d 35. do 44. godine imala pet posto veće šanse za prijevremeni porod i nisku porođajnu težinu.

Djeca začeta od očeva starijih od 45 i više godina imala su 41 posto veću šansu da završe na intenzivnoj nakon što se rode, a djeca očeva u 50-imaju veći rizik da nakon porođaja budu na respiratoru, da moraju na intezivnu njegu, da se prerano rode ili da kasnije u životu imaju epileptične napadaje.

“Veliki postotak urođenih komplikacija bi se spriječio da su se očevi ranije odučili na zasnivanje obitelji, po mogućnosti prije 35. godine života”, smatra Eisenberg…

Čitaj još:   BEČ Zbog razvoda sijevali noževi među našim...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši