KOLUMNA, SJEĆAŠ LI SE SARAJEVA: Legendarni sarajevski kolporter piše o FAHRI Radončiću „Bio je kokuz i ukrao…“

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Šta drugo pomisliti o čovjeku, a o Radončiću je riječ, koji na moju improvizovanu tezgu (tik uz Ekonomski faks), gdje sam prodavao beogradsko Vreme, podgorički Monitor, mislim i da je Slobodna Bosna krenula, dolazi da mi ponudi dvije knjige da prodajem za njega!!!

NOVI SAD: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, utorak …11.12.2018… 07: 59…KOLUMNA, SJEĆAŠ LI SE SARAJEVA: Legendarni sarajevski kolporter piše o FAHRI Radončiću„Bio je kokuz i ukrao…“

Njegov FB status prenosimo u cjelosti, uz sitne redakcijske intervencije:

Momčilo Slijepčević je u augustu 1991. iz svog rodnog Siska, gdje je radio kao otpravnik vozova, došao u Sarajevo. Kao hrvatskog Srbina, „protjerao“ ga je Franjo Tuđman. Bio je omiljeni sarajevski prodavač novina sve do kraja one najteže, ratne 1993. godine. Danas živi u Novom Sadu…

„Kada mi je novembra devedeset prve, došao sa, ‘poslovnom’ ponudom, bio je kokuz!

Čitaj još:   EVO JE, OVO JE, ŠAKA DIJETA Istopite kilograme bez brojanja kalorija...

Jedna je bila o Ademu Demaćiju (izdanje Danasa, čiji je Radončić, prije rata bio podgorički dopisnik), a druga nakaradno napravljena piratska pjesmarica, sa 43 pjesme Štulić Džonija.I nije da se ta pjesmarica nije prodavala. Dapače.

No sumnjam da je Radončić sa tim parama mogao ‘udariti temelje’ današnje svoje imperije. Njegov uspon kreće početkom rata, kada očito nalazi mentore unutar SDA. Vrlo brzo ulazi u ‘tim’ načelnika Armije BiH, Sefera Halilovića.

Građenje novinske imperije počinje devedeset treće izdajući Bošnjački Avaz. Koristeći činjenicu da Senad Avdić nije u Sarajevu, i Slobodnu Bosnu izdaje gdje stigne na terenu, Radončić krade vizuelni identitet Slobodne Bosne.

Tako Bošnjački Avaz izlazi u formatu Slobodne Bosne, boja kao i izbor slova za naslov novina, identični Slobodnoj. To se događalo dok sam još bio u Sarajevu.

O sve većem rastu njegove imperije, saradnji sa ‘kontroverznim’ biznismenima, boravku s one strane zatvorskih rešetaka, širenju biznisa u raznim sferama, i napose ulasku u politiku (očito da bi se lakše ‘štitilo’ stečeno), saznavao sam iz medija.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. februar 2019. godine

Trenutno, ako sam dobro ispratio, gradi ili najavljuje gradnju u Sarajevu najvišeg objekta na Balkanu ?!

I onda kažu, teško je postati bogat (novčano naravno), na brdovitom Balkanu.”

(S.B)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši