IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE, NOVI INCIDENT: Tražio da “bajrak” RS- a, bude uz državni BiH…

Današnji sastanak kojeg je MILE žurno zakazao, nije propao zbog zastava, nego zbog toga što je Milorad Dodik ostao bez glavne i jedine tačke dnevnog reda- imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara…

SARAJEVO: BiH, Ekonimoja, Putovanja, Vijesti,Zanimljivosti, utorak …11.12.2018… 16: 49…MILE, NOVI INCIDENT: Traži da “bajrak” RS- a, bude uz državni BiH…

MILE Dodik je navodno insistirao da se pored zastave BiH nađe i zastava Republike Srpske, što nisu prihvatila druga dva člana PredsJedništva – Šefik Džaferović i Željko Komšić.

MILE Dodik je na to rekao da će se nalaziti u Administrativnom centru RS.

U zgradi Predsedništva BiH trebalo je da budu održane konsultacije o imenovanju predsjedavajućeg Veća BiH. Konsultacijama je trebalo da prisustvuju i članovi Kolegijuma Predstavničkog doma BiH.

Mile Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas je napustio sastanak u zgradi Predsjedništva kojeg je jučer zakazao sa druga dva člana Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Čitaj još:   DARKO ŠUKOVIĆ: "Korijen devijantnog ponašanja treba tražiti u onima što od svake vjere, nacije, državnog grba- prave neprijatelja" (foto)

Tema sastanka trebalo je biti imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara, pa je Dodik na konsultacije pozvao i predstavnike drugih stranaka zastupljenih u Predstavničkom domu Parlamnetrne Skupštine BiH. Kako je ranije najavljeno, budući predsjedavajući Vijeća ministara BiH trebao bi biti Zoran Tegeltija, bivši ministar financija u Vladi Republike Srpske.

Dodik je, kako se službeni tvrdi, a to je kazao i Šefik Džaferović, sastanak s njim i Željkom Komšićem napustio nakon što je odbijen njegov zahtjev da se iz sale iznese zastava Bosne i Hercegovine. Prije toga Dodik je tražio da se uz zastavu BiH postavi zastava Republike Srpske, što su Komšić i Džaferović također odbili…

(iBalkan.net)

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more

Komentariši