Sindikati Francuske: Macron i najava mjera nedovoljne, opet protesti u petak…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Francuski predsjednik Emmanuel Macron poručio je večeras javnosti da će smanjiti poreze za penzionere i povećati minimalnu zaradu za 100 evra mjesečno počev od januara 2019, ali da neće ponovo uvesti porez za bogataše. 

PARIZ: Regija,Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, utorak …11.12.2018… 08: 09…Sindikati Francuske: Macron i najava mjera nedovoljne, opet protesti u petak…

Generalni sekretar francuskog sindikata Generalna konfederacija rada (CGT), Filip Martines, ocijenio je da su mjere koje je predsjednik Emmanuel Macron večeras najavio nedovoljne i pozvao na “mobilizaciju zajedno sa žutim prslucima” u petak 14. decembra, javljaju francuski mediji.

U prvom obraćanju naciji otkako su protesti protiv poreza širom zemlje prerasli u nerede u Parizu, Macron je na televiziji saopštio da proglašava “vanredno ekonomsko i socijalno stanje” i da želi “Francusku koja može da dostojanstveno živi od svog rada”.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: JOŠ JEDNO HAPŠENJE ZBOG KRAĐE U DŽAMIJI

“Odgovorićemo na ekonomske i socijalne preke potrebe snažnim mjerama, smanjujući poreze brže, držeći troškove pod kontrolom, ali ne zaokretima”, rekao je Macron…

(iBalkan.net/Agencije)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *