IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE BARJAKTAR, NAŠO REŠENJE:”Ako se Bošnjaci slože, vako ćemo…”

“Meni je manje stalo do te njihove Bosne nego njima. Ja imam pravo da odgodim sjednicu, ako ne žele videolinkom šta me briga. Neću da radim u uslovima koje mi je neko nametnuo”, kazao je  MILE BARJAKTAR…

SARAJEVO: BiH, Ekonimoja, Putovanja, Vijesti,Zanimljivosti, srijeda …12.12.2018… 07: 49…MILE BARJAKTAR, NAŠO REŠENJE:”Ako se Bošnjaci slože, vako ćemo…”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je današnje otkazivanje konsultacija sa parlamentarnim strankama, zbog zastave RS-a. Dodik je naglasio da ne želi da zasjeda u zgradi Predsjedništva BiH ukoliko u sali ne bude istaknuta zastava RS-a, ili izbačena zastava BiH.

“U FBiH nema nijednog obilježja srpskog naroda, ja ne želim da budem diskriminian u Predsjedništvu. Ja hoću da radim ukoliko zastava BiH bude izbačena. Predložit ću izmjene Poslovnika o radu da se ubaci zastava RS- a. Ukoliko Bošnjaci budu spremni na izmjene Zakona o zastavi imat ćemo rješenje”, kazao je Dodik.

Potom je kazao da on i Džaferović potpuno različito tumače Poslovnik o radu Predsjedništva BiH. “Član 1 stav 3 Ustava kaže da je BiH sastavljena od dva ravnopravna entiteta. To što je ta stvar tako visoko u Ustavu istaknuta, dovoljno govori o važnosti onoga o čemu govorim”, kazao je Dodik.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 22. januar 2022. godine

Upitan šta će dalje biti ukoliko se sjednice nastave otkazivati, Dodik je poručio:

“Meni je manje stalo do te njihove Bosne nego njima. Ja imam pravo da odgodim sjednicu, ako ne žele videolinkom šta me briga. Neću da radim u uslovima koje mi je neko nametnuo”, kazao je.

Na kraju je istakao da će do četvrtka stranke pismeno dostaviti ime mandatara.

“Mi imamo naš prijedlog. DNS nema svoj prijedlog i oni će podržati nas”, istakao je.

Prema ranijoj izjavi Šefika Džaferovića, on neće pristati da se sutrašnja sjednica održi videolinkom, te je izvjesno da će biti otkazana.

http://iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   ŠOKANTNA IZJAVA PREDSJEDNIKA SAD- a O VUČIĆU I HOTIJU: "Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije, REKAO SAM IM- MOMCI HAJDE DA SE..."
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši