MILE BARJAKTAR, NAŠO REŠENJE:”Ako se Bošnjaci slože, vako ćemo…”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Meni je manje stalo do te njihove Bosne nego njima. Ja imam pravo da odgodim sjednicu, ako ne žele videolinkom šta me briga. Neću da radim u uslovima koje mi je neko nametnuo”, kazao je  MILE BARJAKTAR…

SARAJEVO: BiH, Ekonimoja, Putovanja, Vijesti,Zanimljivosti, srijeda …12.12.2018… 07: 49…MILE BARJAKTAR, NAŠO REŠENJE:”Ako se Bošnjaci slože, vako ćemo…”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je današnje otkazivanje konsultacija sa parlamentarnim strankama, zbog zastave RS-a. Dodik je naglasio da ne želi da zasjeda u zgradi Predsjedništva BiH ukoliko u sali ne bude istaknuta zastava RS-a, ili izbačena zastava BiH.

“U FBiH nema nijednog obilježja srpskog naroda, ja ne želim da budem diskriminian u Predsjedništvu. Ja hoću da radim ukoliko zastava BiH bude izbačena. Predložit ću izmjene Poslovnika o radu da se ubaci zastava RS- a. Ukoliko Bošnjaci budu spremni na izmjene Zakona o zastavi imat ćemo rješenje”, kazao je Dodik.

Potom je kazao da on i Džaferović potpuno različito tumače Poslovnik o radu Predsjedništva BiH. “Član 1 stav 3 Ustava kaže da je BiH sastavljena od dva ravnopravna entiteta. To što je ta stvar tako visoko u Ustavu istaknuta, dovoljno govori o važnosti onoga o čemu govorim”, kazao je Dodik.

Čitaj još:   DAKLE OVO SU Najveće greške u spremanju talijanske hrane...

Upitan šta će dalje biti ukoliko se sjednice nastave otkazivati, Dodik je poručio:

“Meni je manje stalo do te njihove Bosne nego njima. Ja imam pravo da odgodim sjednicu, ako ne žele videolinkom šta me briga. Neću da radim u uslovima koje mi je neko nametnuo”, kazao je.

Na kraju je istakao da će do četvrtka stranke pismeno dostaviti ime mandatara.

“Mi imamo naš prijedlog. DNS nema svoj prijedlog i oni će podržati nas”, istakao je.

Prema ranijoj izjavi Šefika Džaferovića, on neće pristati da se sutrašnja sjednica održi videolinkom, te je izvjesno da će biti otkazana.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši