IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽIVOT DARKA ŠARIĆA, IZA REŠEKATA: Nema cimera, ide sam u šetnje, viđa advokate i porodicu…

Pljevljak boravi na prvom spratu pritvora, a ispred njegove ćelije neprekidno dežura jedan stražar…

BEOGRAD:Srbija, Crna Hronika, Vijesti, Zanimljivosti, srijeda …12.12.2018… 16: 59…ŽIVOT DARKA ŠARIĆA, IZA REŠEKATA: Nema cimera, ide sam u šetnje, viđa advokate i porodicu…

Darko Šarić, koji je u ponedeljak pred Specijalnim sudom u Beogradu osuđen na 15 godina zatvora zbog optužbi da je organizovao kriminalnu grupu koja je tokom 2008. i 2009. pokušala da prošvercuje 5,7 tona kokaina, od 18. marta 2014. nalazi se sam u ćeliji pritvora.

Prema riječima dobro upućenog sagovornika beogradskog tabloida, on nije u samici, ali nema kontakte s drugim pritvorenicima i nikad nije imao cimera.

– Od prvog dana boravka u pritvoru, Šarić je pod nekom vrstom posebnih mijera. Iako nije u samici, on nema cimere, s drugim pritvorenicima se ne sreće čak ni na redovnoj šetnji, posjeti ili u kantini. Praktično, osim stražara, za četiri i po godine, koliko je u pritvoru, on sreće samo advokate i porodicu, koja ga redovno obilazi- otkriva sagovornik blizak medija.

Prema njegovim riječima, Pljevljak boravi na prvom spratu pritvora, a ispred njegove ćelije neprekidno dežura jedan stražar.

Čitaj još:   Nove epidemiološke mjere ispraznile ulice Podgorice... (foto i video)

– Po pravilima i „kućnom redu“, svaki pritvorenik ima pravo na dnevnu dvočasovnu šetnju, to jest boravak na sviježem vazduhu. Za razliku od drugih stanara pritvora u Ustaničkoj ulici, koji „na krug“ izlaze u manjim grupama, ovaj pritvorenik isključivo šeta u pratnji stražara- objašnjava…

Kad mu dolaze advokati ili najbliži članovi porodice u posjetu, u prostoriji predviđenoj za to borave sami. Vrijeme, kako navodi, provodi uglavnom tako što čita knjige i priprema se za suđenja.

Darko Šarić će u ćeliji u kojoj boravi u zgradi Specijalnog suda ostati još neko vrijeme, čak i ukoliko Apelacioni sud potvrdi kaznu od 15 godina zatvora.

– Najduže, pritvor može da mu bude produžen do pravosnažnosti presude. U tom slučaju, ukoliko bi kazna bila potvrđena, ostatak bi služio u nekom drugom zatvoru u Srbiji, jer se u pritvoru u Ustaničkoj ne služi kazna. Najbliže gdje bi mogao da bude jeste Padinska skela- objašnjava sagovornik beogradskih medija…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši