JADNI, MILE, EVO U NOVOM PROBLEMU…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zamjenik državnog sekretara SAD-a John J. Sullivan će u Sarajevo u petak, 14. decembra, gdje će pozvati zvaničnike naše zemlje da održe stabilnost, nastave sa sprovođenjem reformi i ostanu na putu ka Zapadu, saopćeno je iz State Departmenta…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Putovanja,Vijesti… petak …14.12.2018… 07: 10…JADNI, MILE, EVO U NOVOM PROBLEMU…

U saopćenju se navodi da će Sullivan tokom posjete Sarajevu pokušati da ohrabri vjerske poglavare u Bosni i Hercegovini da nastave dijalog i podstiču pomirenje.  

John J. Sullivan će danas stići u Bratislavu, a u okviru turneje po Europi do 20. decembra posjetit će još i Beč, Sofiju, Skoplje i Varšavu.

Očekuje se da će tokom posjete Beču prenijeti zahvalnost SAD-a Austriji za doprinos bezbjednosnoj saradnji u Afganistanu i na Zapadnom Balkanu, a pokrenut će i temu potrebe suprotstavljanja Rusiji i Iranu, ističe se u saopćenju State Departmenta.

Čitaj još:   NEVIĐENO NASILJE POLİCİJE NA ULICAMA: Prestani nas tretirati kao idiote!“ (FOTO, VIDEO)

Pitanje svih pitanja je hoće li se predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je na američkoj Crnoj listi, uopće susresti sa visokim zvaničnikom SAD-a, ili će opet zbog zastave i dekoracija sve gledati na televijiziji iz rezidencije u Lukavici.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši