IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorski ministar poručio: Svaka država, treba da ima pravo na vojsku, naravno pa i KOSOVO! (video)

Crna Gora je dodatno doprinijela formiranju Vojske Kosova angažovanjem oficira Vojske Crne Gore u misiji na Kosovu…

PODGORICA: Crna Gora, Putovanja, Vijesti… utorak 18.12. 2018…  21: 19…  Crnogorski ministar poručio: Svaka država, treba da ima pravo na vojsku, naravno pa i KOSOVO! (video)

Crnogorski ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović izjavio je danas, komentarišući formiranje kosovske vojske, da “ni Crna Gora, ni NATO nisu sporili da svaka država ima pravo na svoju vojsku”.

Generalni sekretar NATO (Jens Stoltenberg) upozorio je da taj proces mora da bude postepen, otvoren, inkluzivan i da doprinosi stabilnosti regiona. To je realističan pristup- naveo je Darmanović, prenosi RTCG Minu.

Darmanović je to kazao na konferenciji za novinare, nakon sastanka šefova diplomatije članica i posmatrača Američko- jadranske povelje (A5) u Podg-orici.

Čitaj još:   Trougao– DRITAN Abazović, FILIP Adžić i NIKOLA Terzić, skupo će koštati državu... (foto)

On je iznio tvrdnju da će “Crna Gora nastaviti da prati dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljtvom EU”.

Dijalog mora da bude prioritet za sve strane. Pozdravljamo sve napore u traženju održivog, sveobuhvatnog i dugoročnog rešenja kroz konstruktivni dijalog, koji će doprinijeti trajnoj stabilnosti Zapadnog Balkana- rekao je SRĐAN Darmanović.

Prema njegovom mišljenju, “prisustvo NATO na Kosovu opredijelilo je ključnu ulogu u zaštiti i stabilnosti regiona, Crna Gora je dodatno doprin-ijela tom cilju angažovanjem oficira Vojske Crne Gore u misiji na Kosovu”.

( iBalkan.net/Agencije)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Srbin nađen obješen o orah na Kosovu…

RTK na srpskom jeziku prenosi da je šef istražne jedinice Read more

Komentariši