DAVOR “ČOVJEK STIJENA” U SUZAMA: “Spriječit ću doček Nove godine u Banjoj Luci, ne mogu da živim bez sina, hoću da legnem kraj njega”…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Sad me shvataju ozbiljno. Na početku nisu. Mislili su: prežalit će kroz dva dana, dijete konobara, razveden, ratni vojni invalid”…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Vijesti… črtvrtak, 20.12. 2018. 09: 39…DAVOR “ČOVJEK STIJENA” U SUZAMA: “Spriječit ću doček Nove godine u Banjoj Luci, ne mogu da živim bez sina, hoću da legnem kraj njega”…

– Muriz i ja nećemo halaliti djecu. Doći ćemo do pravde. Ako narod ne stane uz nas i ne bude istrajan, propustit će šansu – poručio je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, gostujući na N1 televiziji. Najavio je da će fizički spriječiti javni doček Nove godine u Banjaluci.

Ponovio je stav da ima brojne svjedoke da je David “masakriran i ubijen”. Tvrdi da će ti svjedoci biti izvedeni pred državno Tužilaštvo ako prihvati slučaj ubistva njegovog sina. Kako je kazao, ambasadori s kojima je nedavno imao sastanak mu nisu izričito obećali da će slučaj biti proslijeđen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Zatim je dodao:

Čitaj još:   BANJA LUKA, NEĆE DOĆI VUČKO: RS, dobija NOVU VLAST, ko sve (NE) DOLAZI...

“Ne mislim da je državno Tužilaštvo manje korumpirano, ali ćemo im dati vruć krompir, pa ćemo vidjeti hoće li se krompir ugrijati ili će se ohladiti”.

Također je ponovio da postoji mogućnost da se slučaj ubistva Davida nađe i pred Sudom u Strazburu. Dragičević je naglasio sljedeće:

“Kao otac hoću da legnem pored mojeg djeteta ili me više nema. Ne mogu da živim bez njega”.

Upitan da li ga vlasti u Republici Srpskoj shvataju ozbiljno, odgovorio je:

“Sad me shvataju ozbiljno. Na početku nisu. Mislili su: prežalit će kroz dva dana, dijete konobara, razveden, ratni vojni invalid”.

Prema njegovim riječima, američka vlada mora odgovoriti kakva je uloga FBI u istrazi ubistva Davida Dragičevića.

“Cijeli svijet gleda šta se dešava, posebno Evropska unija. I oni snose odgovornost za ovo. Ako bude krvoproliće, oni će snositi odgovornost. Mislim da njihovo sažaljenje na sastanku nije bilo kurtoazno”.

Čitaj još:   PANIKA IDE DRUGI TALAS KORONE: Naučnik tvrdi, virus iz Pekinga zarazniji od onog iz Vuhana... (foto i video)

Podcrtao je da udruženje koje namjerava osnovati se neće baviti politikom, ali da to ne znači da se on neće uključiti u politiku. Poručio je sljedeće:

“Neću iznevjeriti narod. Stojim iza naroda koji je uz mene. Ovo je zadnji trenutak da se nešto promijeni”.

Dragičević je istakao i sljedeće:

“Ljudi su napravili privatnu državu. Dodik se boji mene. Ko se njega može bojati. Po tvrdnjama političara, trebamo se biti njihove ovce hiljadu godina i da ne bude napretka. To je njihov cilj. Postoje tri čobana ovdje. Svađaju se oko zastave, a narod nema hljeba jesti”.

Na kraju je poslao sljedeću poruku:

“Moja poruka za kraj je da Muriz i ja djecu nećemo halaliti. Doći ćemo do pravde. Ako narod ne bude istrajan, propustit će šansu”.

Davor Dragičević je također upozorio da u Bosni i Hercegovini nema zakona i pravde za “obične ljude”…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *