IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POKUŠAJ, VERBALNO DA NOKAUTIRAJU “HABIBA”: DA LI SE BORI ZA RUSIJU ILI DAGESTAN?… (video)

Habibov odgovor je ZAKUCAO provokatore:”Pamtiće ovu LEKCIJU cijelog života! (video)

MOSKVA: Svijet, Sport, Putovanja, Vijesti, nedelja, 23.12. 2018. 08: 59… POKUŠAJ, VERBALNO DA NOKAUTIRAJU “HABIBA”: DA LI SE BORI ZA RUSIJU ILI DAGESTAN?… (video)

Šampion UFC Habib Nurmagomedov našao se na udaru jednog provokatora , ruskog novinara, koji je pokušao da ga isprovocira pitanjem, da li nastupa za Rusiju ili Dagestan…

HABIB Nurmagomedov, koji živi u Ruskoj pokrajini Dagestan, etnički je Avar i musliman po vjeroispovesti, nije se dao isprovocirati.

“Uvijek nastupam za Rusiju! Na ekranu je uvijek ruska zastava! Svi u SAD ili u Americi, koji ne znaju šta je Dagestan, Čečenija ili Kavkaz, nazivaju me Rusom. I svi strani borci, ako niste primjetili, zovu me Rusom. Dakle, za njih smo jedna nacija, za njih smo jedno”, rekao je prilično iznervirani Nurma-gomedov, i zatim verbalno napao novinara.

Čitaj još:   Zoran Pantić, uhapšen u Švajcarskoj: UBIO ŠEST ČLANOVA JEDNE BOŠNJAČKE PORODICE... (foto)

“Važno je da nas naši ljudi ne dijele. Bitno je da mi ne postavljaju ova glupa pitanja kao što vi to radite sada.”

 Habib se ponosi svojom kućom koja se nalazi u njegovom rodnom selu Sildi na vrhu planine. Degastnac očigledno uživa u skromnosti, pa vidimo da su kreveti u ovoj kućići metalni, a stolice čak plastične. Jedino što je spekatku-larno u ovoj kućici jeste pogled sa prozora koji se pruža daleko u daljinu, i bez sumnje bi bio inspiracija za mnoge umjetnike…

http://ibalkan.net 

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši