RADIKALI U RS- u PRIJETE: Do 09. januara da uklone aktiviste”Pravde za Davida” sa Trga Krajine…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Izvjesni Vojin Pavlović, predsjednik opskurnog Udruženja građana, koja se naziva “Istočna alternativa”, najavio je da će zajedno sa svojim pristalicama fizički nasrnuti na Davora Dragičevića i ljude, koji zajedno s njim već devet mjeseci na banjalučkom Trgu Krajine traže pravdu za njegovog ubijenog sina Davida Dragičevića…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Vijesti… nedelja, 23.12. 2018. 06: 59…  RADIKALI U RS- u PRIJETE: Do 09. januara da uklone aktiviste”Pravde za Davida” sa Trga Krajine…

Pavlović je, kako su prenijeli pojedini banjalučki mediji, izjavio da će uputiti zahtjev nadležnim institucijama, prije svega MUP-u Srpske, da u što kraćem roku “oslobode Trg Krajine od uzurpatora iz grupe Pravda za Davida”. 

On je naveo da će institucijama dati rok do 9. januara da sa Trga Krajine uklone skulpturu stisnute pesnice i da Trg „konačno stave na raspolaganje svim građanima“. Ukoliko se to ne dogodi, Pavlović je zaprijetio da će odmah nakon proslave Dana RS na istom mjestu zakazati “kontraskup”.

„Nemam ništa protiv toga da Davor Dragičević i članovi njegove grupe nastave sa zahtjevima da se riješi slučaj tragičnog stradanja njegovog sina. Međutim, nikom na ovom svijetu ne može se dozvoliti da skoro godinu dana uzurpira javnu površinu u centru grada, da vrijeđa i prijeti institucijama Srpske, da se sastaje i dogovora sa otvorenim mrziteljima RS kao što je Željko Komšić. Ako do 9. januara Komunalna policija grada Banjaluka, MUP RS i ostali nadležni ne sklone članove te grupe sa Trga Krajine, ne uklone onu stisnutu pesnicu i omoguće normalan nastavak života svim građanima, mi ćemo na istom mjestu organizovati skup naših pristalica, pa nek nas onda policija razdvaja“, rekao je Pavlović. 

Čitaj još:   DARKO, tražio sviješteno lice: Stvari koje ne može sebi da OPROSTI!!!

Nema sumnje da je Pavlović prijetnju prema Davoru Dragičeviću i grupi „Pravda za Davida“ izrekao u ime pojedinih struktura vlasti Republike Srpske, koje po svaku cijenu žele da ih uklone sa Trga Krajine, ali ne smiju da povuku tako radikalan potez. 

Pavlović je nekadašnji član radikala Vojislava Šešelja, bio je poslanik te stranke u Bratuncu, a na prošlim izborima je bio jedan od kandidata za predsjednika RS. Pavlovićeva „Istočna alternativa“ je u simbiozi sa Ujedinjenom Srpskom Nenada Stevandića, pa je veoma lako zaključiti otkud da baš Pavlović, mada iz Bratunca, najavljuje „kontramiting“ na glavnom banjalučkom Trgu.

Stevandić i Pavlović su prije dvije godine potpisali potpisali sporazum o saradnji. „Istočna alternativa“ u RS je ogranak istoimenog udruženja u Srbiji. Proruski su orjentisani, protiv su NATO-a i EU, nacionalistički su nastrojeni, a najviše su na usluzi režimu u RS, putem kojeg neformalno djeluju. 

Čitaj još:   MILE O ZVIŽDUCIMA U SARAJEVU: Čuo sam aplauz "kosovskoj delegaciji" i zvižduke Srbiji (video)

Sada su dobili zadatak da izazovu sukobe sa Davorom Dragičevićem i, nema sumnje, da će, ako im vlast da zeleno svjetlo to i učiniti. Sve s ciljem uklanja-nja Davora Dragičevića i grupe „Pravda za Davida“ sa Trga Krajine. 

Davor Dragičević je prije više mjeseci odgovorio svima koji su imali slične namjere. „Riješite ubistvo mog sina, uhapsite ubice, nalogodavce i one koji zataškavaju ubistvo i mi ćemo otići sa Trga“,  ponovio je Davor bezbroj puta. 

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *