IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEČKA ŠNICLA, PA KRVAVA SAČEKUŠA, RAT IZ KOTORA TRESE AUSTRIJU: Crnogorski obračun oko tržišta droge STIGAO U OVAJ GRAD!

Rat kotorske mafije seže do Beča, pišu austrijski mediji nakon što je u petak jedna osoba ubijena, a druga ranjena ispred čuvenog bečkog restorana, po svemu sudeći radi o ratu kotorskih klanova koji bijesni i u Srbiji…

BEČ: Regija, Crna Hronika, Vijesti…ponedeljak, 24.12. 2018. 13: 49… BEČKA ŠNICLA, PA KRVAVA SAČEKUŠA, RAT TRESE I AUSTRIJU: Crnogorski obračun oko tržišta droge STIGAO U OVAJ GRAD!

“Žrtve su oko 13: 30 bile u pasažu koji povezuje ulice Lugek i Volcajle kada se, prema svijedocima, čulo do deset hitaca. Nejasno je da li su muškarci prethodno ručali u restoranu ‘Kod Figlmilera’, hramu za bečke šnicle, kada su ih počinioci sačekali. Vlasnik tog lokala tvrdio je da gosti i radnici resto-rana nisu bili u opasnosti, prenosi italijanski portal na njemačkom jeziku Stol.

Jedan očevidac je rekao da su muškarci išli utroje. Ruski turista koji se zate-kao u jednoj prodavnici u ulici Volcajle čuo je hice i vidio kako prolaznici biježe. U pasažu su ostala dvojica ustreljenih, dok je treći čovjek pokušao da priča sa njima. Taj ruski svijedok razaznao je riječi “na nekom slovenskom jeziku”: “Brate, brate”, prenosi austrijska novinska agencija APA…

Premda policija nije željela da oda identitet žrtava – za napadačima se još traga – beogradski mediji javljaju da je ubijen Vladimir Roganović, jedan od članova Kavačkog klana, a da je ranjen Stefan Vilotijević.

Čitaj još:   BEČ: SRBIN PRETUKAO ŽENU DOK JE ŠETALA PSA...

Roganović je prošle godine u Beogradu osuđen na osam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, dok je u Crnoj Gori bio na potjernici jer je osumnjičen za lažnu dojavu o bombi u diskoteci, a trebalo je da odsluži kaznu zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

Pucnji u Beču: obračuna mafijaških klanova iz Kotora?, pita se lokalni list “Salcburger nahrihten”.

“Rat kotorske mafije seže do Beča” – naslovio je tabloidni austrijski portal OE24. “Hici u glavu nakon šnicle”, piše najveći nemački tabloid “Bild”.

Brojni austrijski mediji se pozivaju na pisanje srpskih i crnogorskih medija prema kojem se vijerovatno radi o nastavku sukoba Kavačkog i Škaljarskog klana. Taj rat je odnio na desetine života u Beogradu, a počinioci po pravilu nisu pronalaženi…

“Radi se o primatu u trgovini kokainom na Balkanu”, piše bečki list “Prese” i dodaje da “Kavački i Škaljarski klan potiču ovog crnogorskog lučkog grada Kotora, koji važi za raskrsnicu trgovine kokainom iz južne Amerike. Sačeku-ša u Beču bila je tema više živih uključenja austrijskog javnog servisa ORF. Potraga za ubicama pokrenuta je u cjeloj Austriji, korišćeni su i helikopteri, ali za sada bez uspjeha…

Čitaj još:   REVOLT PENZIONERA: Nakon "vitaminskog paketa" Vučiću lično šalje "zahrđale kašike" (foto)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši