MILE, BRANI ČOVIĆA: „U Sarajevu se vodi politika ‘kreni da nigdje ne stigneš’, …”

MILE Dodik izjavio je da je opstrukcija formiranja Vijeća ministara locirana u Federaciji BiH, gdje se „odugovlače sa uspostavljanjem vlasti“ …


BANJA LUKA: BiH, Vijesti Putovanja, Zanimljivosti… ponedeljak, 24.12. 2018… 10: 49… MILE, BRANI ČOVIĆA: „U Sarajevu se vodi politika ‘kreni da nigdje ne stigneš’, …”

Dodik je kazao da se u Sarajevu vodi politika “kreni da nigdje ne stigneš”.

Komentirajući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva Željka Komšića da je uvjet za njegov glas za predsjedavajućeg Savjeta ministara podrška Akcion-om planu za članstvo (MAP) u NATO, Dodik je naglasio da i on može postav-ljati neke uslove, ali se pita gdje to vodi.

“Srpska je formirala svoje politike i spremni smo da konstituišemo organe na nivou BiH. Čak imamo i preporuke sa evropskog nivoa da se to učini što je prije moguće, onda zapadnemo u tu nemogućnost koja se zove Sarajevo, u kojem se stalno nešto kalkuliše na sitno i nikada se ništa ne može napra-viti na krupno”, rekao je Dodik za “Glas Srpske”.

Čitaj još:   Hoće li Dodiku biti zabranjeno učešće na izborima!?

On je poručio da Republika Srpska nema namjeru da vodi politiku koja bi se odnosila na onemogućavanje funkcioniranja institucija, ali da se na primje-ru FBiH sada može vidjeti kako to izgleda.

Dodik je rekao da je spreman da se još ove sedmice održi sjednica Predsjed-ništva na kojoj bi Zoran Tegeltija bio imenovan za predsjedavajućeg Savjeta ministara, te podsjetio da prema zakonu u roku od 15 dana od formiranja Predstavničkog doma Predsjedništvo treba da donese odluku o imenovanju predsjedavajućeg.

“Taj zakon ne poštuju, ali se pozivaju na zakon kada je riječ o zastavi Repu-blike Srpske”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da su i zvaničnici iz SDP-a i bloka koji je okupljen oko ove stranke postavili svoje uslove koji služe samo za propagandu.

Čitaj još:   ARLAUČE MILE DODIK IMA PAKLENI PLAN: "OSA- u raspustiti, visokog predstavnika ukinuti jer je PLAĆENIK MUSLIMANSKE STRANE, a s Evropom ću…"

“Realno, odnos snaga je takav da iz Republike Srpske dolazimo mi koji učes-tvujemo u institucijama BiH i spremni smo da radimo. Ako neko ne želi da radi, neka onda kažu. Meni je draže biti u Banjaluci nego u Sarajevu”, kazao je Dodik.

http://iBalkan.net

Komentariši