DAVOR Dragičević pušten na slobodu, nastavlja proteste u Banjoj Luci…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U Banju Luku je jutros, u znak podrške Davoru Dragičeviću, stigao i Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Vijesti… srijeda, 26.12. 2018. 10: 49…  DAVOR Dragičević pušten na slobodu, nastavlja proteste u Banjoj Luci…

Nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu Banja Luka Davor Dragičević je pušten na slobodu jer je utvrđeno da ne postoje razlozi za zadržavanje i određivanje pritvora. Dragičević je po izlasku iz Tužilaštva najavio da će protiv svih koji su učestvovali u hapšenju podnijeti krivične prijave te da će nastaviti proteste u Banjoj Luci.”Davidovu majku Suzanu sam vozio kod ljekara, ganjali su me po mom gradu. Noć prije sam znao šta mi se sprema. Protiv svih koji su učestvovali u tome ću podnijeti krivične prijave. Ja ću biti na trgu u 18 sati i ne pada mi na pamet da dijete prepustim zločincima i ubicima. Moj David će dobiti pravdu i svi će u ovoj državi dobiti pravdu. Ne mogu mi ništa ni za milion godina. Trg je javna površina, ovo je moja drž-ava, ja idem kod svog djeteta i nemam kome šta prijavljivati”, poručio je Dragičević uzvikujući prije toga “Pravda za Davida”. 

Čitaj još:   SMIJEŠNO: Režiser nema dilemu, "Dolazim u Istočno Sarajevo, biću Dodikov savjetnik..."

Njegov advokat Ifet Feraget je kazao da nisu postojali razlozi za njegovo hapšenje.

“Nije znao za poziv niti mu je on bio uručen, smatram da se radi o zloup-otrebi ovlasti. Vidio je policijsku patrolu, ali oni nisu pokazali da mu žele uručiti poziv. Nadam se da je ministar Dragan Lukač naučio lekciju. Ne treba hapsiti bilo koga u situaciji kada mu je prouzrokovana bol zbog vođ-enja neadekvatne istrage. Izazvani su veliki strah, nemir i inferiornost, a namjera posljednjeg čina je bila da ponize Davora Dragičevića”, kazao je Feraget. 

Istakao je da se radi o časnom i ponosnom čovjeku koji ima pravo da izražava svoje mišljenje te da nikome nije ozbiljno prijetio.

“On ima pravo i da pretjera, ali nema ozbiljnu namjeru da ozbiljno prijeti. Tužilaštvo će još proučiti spis, ali utvrđeno je da ne postoje posebni pritv-orski razlozi za zadržavanje i određivanje pritvora. Ovo je bila nepotrebna epizoda. Svaki grad ima slobodan prostor koji se zove trg, trgovi i postoje da bi ljudi na njima mogli slobodno govoriti. Stekli su se uvjeti da Lukač razm-isli o ostavci, a mi ćemo istrajati na dokazivanju istine vezane za ubistvo Davida Dragičevića”, poručio je Feraget.

Čitaj još:   Presječen lanac šverca droge : Uhapšene tri osobe...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši