IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAVOR Dragičević pušten na slobodu, nastavlja proteste u Banjoj Luci…

U Banju Luku je jutros, u znak podrške Davoru Dragičeviću, stigao i Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Vijesti… srijeda, 26.12. 2018. 10: 49…  DAVOR Dragičević pušten na slobodu, nastavlja proteste u Banjoj Luci…

Nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu Banja Luka Davor Dragičević je pušten na slobodu jer je utvrđeno da ne postoje razlozi za zadržavanje i određivanje pritvora. Dragičević je po izlasku iz Tužilaštva najavio da će protiv svih koji su učestvovali u hapšenju podnijeti krivične prijave te da će nastaviti proteste u Banjoj Luci.”Davidovu majku Suzanu sam vozio kod ljekara, ganjali su me po mom gradu. Noć prije sam znao šta mi se sprema. Protiv svih koji su učestvovali u tome ću podnijeti krivične prijave. Ja ću biti na trgu u 18 sati i ne pada mi na pamet da dijete prepustim zločincima i ubicima. Moj David će dobiti pravdu i svi će u ovoj državi dobiti pravdu. Ne mogu mi ništa ni za milion godina. Trg je javna površina, ovo je moja drž-ava, ja idem kod svog djeteta i nemam kome šta prijavljivati”, poručio je Dragičević uzvikujući prije toga “Pravda za Davida”. 

Čitaj još:   BANJA LUKA: "Dodiku prijećeno smrću zbog zastave RS- a u Predsjedništvu BiH"

Njegov advokat Ifet Feraget je kazao da nisu postojali razlozi za njegovo hapšenje.

“Nije znao za poziv niti mu je on bio uručen, smatram da se radi o zloup-otrebi ovlasti. Vidio je policijsku patrolu, ali oni nisu pokazali da mu žele uručiti poziv. Nadam se da je ministar Dragan Lukač naučio lekciju. Ne treba hapsiti bilo koga u situaciji kada mu je prouzrokovana bol zbog vođ-enja neadekvatne istrage. Izazvani su veliki strah, nemir i inferiornost, a namjera posljednjeg čina je bila da ponize Davora Dragičevića”, kazao je Feraget. 

Istakao je da se radi o časnom i ponosnom čovjeku koji ima pravo da izražava svoje mišljenje te da nikome nije ozbiljno prijetio.

“On ima pravo i da pretjera, ali nema ozbiljnu namjeru da ozbiljno prijeti. Tužilaštvo će još proučiti spis, ali utvrđeno je da ne postoje posebni pritv-orski razlozi za zadržavanje i određivanje pritvora. Ovo je bila nepotrebna epizoda. Svaki grad ima slobodan prostor koji se zove trg, trgovi i postoje da bi ljudi na njima mogli slobodno govoriti. Stekli su se uvjeti da Lukač razm-isli o ostavci, a mi ćemo istrajati na dokazivanju istine vezane za ubistvo Davida Dragičevića”, poručio je Feraget.

Čitaj još:   SLOBODAN Vujičić: DRITAN Abazović bio nekoliko puta na Kosovu, ali se nikada nije interesovao za zajednicu CRNOGORACA... (foto)

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši