IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA IMATI SRCA DA BI SVE BILO MOGUĆE

Kažu lako je kad imate srca, kad volite djecu, kad ste humani, sposobni, inovativni, kad hoćete i onda lako nadjete i način da ostvarite sve. To onda dovodi do stapanja pozitivnih energija a krajnji rezultat je uvijek ogromno zadovoljstvo jer ste pomjerili granice i kada ste upravo time obradovali djecu.

Hido Muratović, novopazarski humanista i čovjek velikog srca pred novogodišnje praznike tako, poput deda Mraza, obilazi djecu u onim školama koje su daleko od grada, od naših očiju, koje postoje bez našeg znanja i svijesti o njima. Gdje rastu pametna, zdrava i talentovana djeca i obraduje ih poklon paketićima.

Tako je ovoga puta bilo u OŠ Dositej Obradović istureno odeljenje u Muhovu pojačani jednim odeljenjem trećaka iz matične škole u Bijelim vodama. I opet zahvaljujući učiteljicama koje svoju ljubav prema učenicima pokazuju tako što maksimalno ulažu sebe das a svojim učenicima osmisle programe, priredbe otkrivajući tako njihove talente I interesovanja. I nebiste vjerovali koliko su ta djeca talentovana i koliko imaju dara i koliku su srećna i zahvalna na takvoj šansi koja im se pruži.

Učiteljice Nezrina Šaćirović i Suzana Karišik od svog prvog radnog dana maksimalno se trude da u izmenjenim okolnostima koje vladaju u seoskim školama stvore uslove za rad ted a svoje učenike, osim klasičnih znanja, uče i nekim drugim vrijednostima i da stimulišu njihove sposobnosti i talente.

I tako se i ove godine, u saradnji sa kolegama i koleginicama, rodila novogodišnja priredba. Učenici na jednoj strani, toj improvizovanoj bini, na drugoj u gledalištu njihovi roditelji, učitelji, director škole Omer Šahović i specijalni gost u ime uprave grada Novog Pazara Senad Ljajić.

Čitaj još:   ISTANBUL: Most sultana Mehmeda Fatiha Osvajača u bojama zastave Crne Gore... (foto)

Aha, da ne zaboravim-cijela ova stvar je imala i svojeg specijalnog gosta. Nova godina je …pogadjate ko bi to mogao biti. Sitan programski vez, djeca maksimalno koncentrisana, bez problema izvode i dosta komplikovane tačke od recitatorski do folklornih. Sa koliko samo dinamike i radosti su pjevali pjesmice o Deda mrazu, zimi, poklonima, sankama…program je tekao tečno što je samo značilo das u njihove učiteljice dosta vremena provele u pripremi ovog dogadjaja koji je krupan zalogaj i za najveći dio gradskih škola, posebno impresivan je bio dečko sa leptir mašnom Samed koji je tako maestralno u svom scenskom prikazu napravio intervjue sa starom i naravno sa Novom godinom…a onda su djeca , privučena nečim, potrčala ka prozorima učionice.

A onda ih više ništa nije moglo zadržati. Izljeteli su u dvorište i tamo radosni i ushićeni dočekali Deda Mreza koji je izdašno podijelio poklone dječici kao nagradu za izvanredno osmišljen i odradjen program priredbe. Dječjoj radosti nije bilo kraja. Ne samo zbog paketića, poklona, Deda Mraza već zbog kompletnog ambijenta i naravno saznanja da iako su daleko od gradskih dješavanja da nisu zaboravljeni i da neko misli na njih.

A svojim programom ova djeca su pokazala da su supetalentovana, bistra, pametna da kao i njihove učiteljice, director i svi u školi “Dositej Obradović” mogu biti ponosni na njih.

Čitaj još:   PAZARSKI POSEDAK prerastao u Sandžački- POSEDAK ZA NEZABORAV

A pouka iz svega može biti samo to da ne smijemo propustiti ni jednu priliku da usrećimo djecu i da moramo pružati šansu njihovim talentima i željama. Srećna vam Nova!

Autori: Fehim Karišik i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši