ALARM: GRAĐANI NAJVIŠE IDU IZ NIKŠIĆA I BIJELOG POLJA, U čak 14 opština je negativan prirodni priraštaj!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bijelo Polje su napustile 722 osobe, a Nikšić 656,prema najnovijim podacima ove godine se u Šavniku niko nije ni vjenčao, a ni razveo…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti… subota, 29.12. 2018… 21: 49… ALARM: GRAĐANI NAJVIŠE IDU IZ NIKŠIĆA I BIJELOG POLJA, U čak 14 opština je negativan prirodni priraštaj!

MONSTAT vodi statistiku migracija stanovništva samo unutar Crne Gore,te se na osnovu tih podataka zaključuje da građani sa sijevera Crne Gore u mnogo većem broju napuštaju svoje domove, u odnosu na one iz centralnog i južnog dijela države.

Pored Bijelog Polja i Nikšića, Andrijevice, Berana, Cetinja, Kolašina, Mojko-vca, Plava, Pljevalja, Plužina, Rožaja, Šavnika i Žabljaka odselilo se više gra-đana nego što se doselilo.

Čitaj još:   DODAO GAS: Teško povrijedio dva policajca na Ibarskoj magistrali...

Ono što bi posebno trebalo da zabrine crnogorsko društvo je da je u čak  14 opština u Crnoj Gori negativan prirodni priraštaj i to u: Andrijevici, Berana-ma, Bijelom Polju, Cetinju, Danilovgradu, Gusinju, Herceg Novom, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plavu, Pljevljima, Plužinama i Ulcinju.

Ove godine negativan priraštaj na nivou cijele države zabilježen je u janu-aru, martu i aprilu.

iBalkan.net/CdM

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši