PRIŠTINA:TAČI, potpisao zakone o formiranju Vojske Kosova…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je potpisao paket zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova…

PRIŠTINA: Kosovo, Ekonomija, Vijesti,…subota, 29.12. 2018. 08: 49… PRIŠTINA:TAČI, potpisao zakone o formiranju Vojske Kosova…

Potpisivanju zakona prisustvovali su komandant KBS- a Rrahman Rama i kadeti KBS- a. Zakoni stupaju na snagu odmah po potpisivanju dekreta. 

Tači je nakon potpisivanja zakona izjavio da je ovo važan dan ozvaničenja Vojske Kosova. 

“Kao predsednik Republike Kosovo i vrhovni komandant vojske Kosova, još jednom želim da čestitam vama poštovani komandante, svim vojnicima, oficirima, podoficirima i narodu Kosova, da zahvalim međunarodnim podržavaocima, SAD-u i drugim državama saveznicama na ovaj važan dan ozvaničenja Vojske Kosova”, kazao je Tači. 

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U PUCNJAVI RANJEN MOMAK I DJEVOJKA- DJEVOJKA U KRITIČNOM STANJU!

Paket zakona o transformaciji KBS-a u Vojsku usvojen je apsolutnom većinom glasova u Skupštini Kosova 14. decembra. Glasanju nisu pris-ustvovali poslanici iz srpske zajednice. 

U paketu zakona su Zakon o Ministarstvu odbrane, Zakon o Kosovskim bezbednosnim snagama i Zakon o službi u Kosovskim bezbednosnim snagama. 

Ovim zakonima Kosovske bezbednosne snage dobile su mandat da “štite teritorijalni integritet, građane, imovinu i interese Kosova”, kao “vojne multietničke snage, profesionalne, naoružane i ovlašćene za služenje u zemlji i inostranstvu, u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim mandatom”

http://iBalkan.net 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *