IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Banja Luka na nogama, najveći protestni skup „Pravda za Davida“ sve raspoložive policijske snage u pripravnosti…

Za večeras u Banjaluci je najavljen veliki skup „Pravda za Davida” u 18 sati

Banja Luka: BiH, Crna Hronika, Vijesti… nedelja, 30.12. 2018. 09: 59… Banja Luka na nogama, najveći protestni skup „Pravda za Davida“ sve raspoložive policijske snage u pripravnosti…

Uoči najavljenog velikog skupa u Banjoj Luci, Davor Dragičević, otac ubije-nog banjalučkog mladića Davida, saopćio je da zahtijeva ostavke funkcio-nera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, banjalučkog Okru-žnog javnog tužiteljstva, kao i hapšenje određenih osoba, jer u suprotnom, kako navodi, neće otići sa glavnog gradskog trga.

Pojašnjava da zahtijeva ostavke ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, načelnika Uprave za organizirani kriminal Darka Ilića, direktora policije RS Darka Ćuluma, patologa i načelnika Zavoda za sudsku medicinu RS Željka Karana, tužilaca Želimira Lepira i Dalibora Vreće.

Optužuje ih za “upletenosti u nedopuštene radnje sprječavanja dokazivanja i zataškavanja ubistva njegovog sina Davida Dragičevića, kako bi se na taj način zaštitile institucije RS”.

Čitaj još:   HOROR, NA SMRT PRETUKLI DRUGA: Ubili tinejdžera, osumnjičena TRI ROĐENA BRATA i brat od strica... (foto)

Traži i da se do 18 sati, do početka skupa “Pravda za Davida”, uhapse: Filip Ćulum, Đordje Rađen, Zoran Bošnjak, Mikica Marjanac, Siniša Kojdić, te inspektor Bojan Karanović.

U saopćenju Dragičević navodi i da također zahtijeva da se pod mjere nadzora stave ostali neimenovani koji su održali press-konferenciju” MUP-a RS 26. marta.

Dodao je da neće odustati od svoje borbe.

S druge strane, kako doznaje portal „Slobodna Bosna“ u pripravnosti su sve raspoložive policijske snage, kao i jednice interventne policije.

Kako smo ranije pisali, srbijanska pjevačica Marija Šerifović otkazala je novogodišnji nastup na Trgu Krajine, zbog novonastale situacije, a nastup Željka Joksimovića također je pomjeren s Trga Krajine pred Palatu predsje-dnika Republike Srpske.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši