MILE SKAČE SEBI U STOMAK „Iza protesta u Banjoj Luci stoje STRANCI“…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

MILE Dodik Upitan da li sugerira da su protesti u Banoj Luci i Beogradu u nekoj vezi, Dodik odgovara “očigledno”…

Banja Luka: BiH, Crna Hronika, Vijesti… nedelja, 30.12. 2018. 09: 49… MILE SKAČE SEBI U STOMAK „Iza protesta u Banjoj Luci stoje STRANCI“…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako „svako iole politički i bezbjednosno pismen može lako da zaključi da su protesti u Banjaluci i u Beogradu koordinisani i da iza njih stoji strani faktor, prije svih Velika Britanija“, čiji je cilj, kako kaže, rušenje vlasti u Republici Srpskoj i u Srbiji.

Glavni motiv izazivanja nestabilnosti je, kako objašnjava Dodik za današnje medije, namjera Zapada da spriječi ruski utjecaj na ovim prostorima.

“Britanija je odobrila šest miliona funti za sprečavanje ruskog uticaja ovdje. To znači da je taj novac upumpan u razne NVO, medije… da proizvede nestabilnost i ruše vlast u Beogradu i RS. Zašto neko misli da je mjera njihove politike prema Rusiji obavezujuća i za nas ovdje?! To ne može da bude”, rekao je Dodik.

Čitaj još:   DANAS JOŠ TOPLIJE, PADA I TEMPERATURNI REKORD

Komentirajući okupljanja grupe “Pravda za Davida” u Banjoj Luci, Dodik kaže da je taj pokret u pravu u dijelu koji se tiče insistiranja da se utvrdi istina o stradanju Davida Dragičevića.

“Na to može jedino da odgovori tužilaštvo, i poslije toga sud. Sve izvan toga, a tiče se političkih stavova i ocjena, nasrtaja na institucije i pojedince je neprihvatljivo. I dobiće svoj politički odgovor”, rekao je Dodik.

Taj politički odgovor je, objašnjava, novi zakon i ukidanje tužilaštva koje je, kako kaže, pod upravom međunarodnog faktora i formiranje nekog novog.

“Očigledno postoji sprega. U tužilaštvu odugovlače i neće da rade svoj posao kako bi se napravila atmosfera navodne odgovornosti izvršne vlasti za taj slučaj”, kaže Dodik, kome smeta što izvršna vlast u RS ne imenuje tužioce ni sudije.

Čitaj još:   VUČIĆ I DODIK IZAZVALI SKANDAL U PODGORICI: Usred liturgije obraćali se novinarima i...

Govoreći o protestima u Beogradu, Dodik kaže da je aktuelna vlast predvo-đena predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zatekla beznadežnu sit-uaciju, zemlju pred bankrotom, a da sad oni koji su je doveli u tu poziciju odjednom okupljaju narod i nude se kao alterantiva.

“Uvijek u Beogradu, kao i u Banjaluci možete naći nekoliko hiljada ljudi koji su nezadovoljni. A ti bi bili nezadovoljni gdje god živjeli. Srbija ima demok-ratske izbore, pa ti nezadovojni neka se za njih pripreme”, rekao je Dodik.

Upitan da li sugerira da su protesti u Banjaluci i Beogradu u nekoj vezi, Dodik odgovara “očigledno”.

“Ovdje izuzimam porodicu Dragičević. Razumijem povrijeđenost Davora Dragičevića i dok traga za istinom, ima moju podršku. Kad uđe u politiku, a nije nepoznato da su se oko njega političari okupili onda imamo problem. Naravno da strani faktor ima uticaj”, kazao je Dodik

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *