NEMANJA EMIR KUSTURICA: O, Dragičeviću i protestima u Banjaluci…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

NEMANJA je novinarima u Beogradu rekao da je to krajnje delikatna tema i da govori o nečemu što je najsvetije i najkomplikovanije- “odnosu prema našoj djeci”…

BEOGRAD: BiH, Crna Hronika, Vijesti… nedelja,30.12. 2018. 09: 59 NEMANJA EMIR KUSTURICA: O, Dragičeviću i protestima u Banjaluci…

Režiser NEMANJA Emir Kusturica izjavio je danas da je slučaj Dragičević “krajnje delikatna tema”, da između pravde i zakona postoji “ogromna rupa”, ali i da postoji “čitava opcija političke prirode” koja je izvor nevolje.

“Utoliko je Dragičević kao pojava više od običnog fenomena, on se bori za pravdu u okviru jedne države, a mi vrlo dobro znamo da su pravda i zakon dva pojma koji najčešće nemaju veze jedni s drugim”, istakao je Kusturica.

Čitaj još:   SARAJEVO: U izolaciji umrla pacijentica koja je bila smještena u… (foto)

On je dodao da je važno da se narod identifikuje sa bolom tog čovjeka, ali da, s druge strane, postoji “čitava opcija koja je političke prirode i koja je izvor nevolje”, napomenuvši da je u zemljama bivše Jugoslavije ostao niz nerazjašnjenih ubistava – od političara do novinara.

Kusturica je ocijenio da je, međutim, ovaj slučaj komplikovaniji jer je riječ o mladom životu, dok istovremeno država brani sebe, što je prirodno, jer se pojavljuje niz ljudi koji je svojim djelovanjem dovode u pitanje.

“Mislim da to više rade ta takozvana opozicija, odnosno takozvani sist-em obaveštajnih službi koji, ovog puta bih rekao, nije takozvani, vrlo dobro je organizovan i zna do kraja kako da isplanira dezintegraciju bilo kojeg pokušaja da se država očuva”, istakao je Kusturica.

Čitaj još:   ISTANBUL Turska želi biti domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva 2024. godine...

Kusturica je napomenuo da između pravde i zakona postoji “ogromna rupa” i to je tako u cijelom svijetu.

“U ovom slučaju smrt djeteta je to što cijelu stvar čini krajnje komplik-ikovanom. Nadam se da će taj čvor da razriješe, a da će država da bude ono što treba da bude, odnosno da uradi ono što mora da uradi- da u ime zakona štiti sebe, a pravdu pronalazi. Nadam se brže nego što je do sada bilo”, naglasio je Kusturica.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *