IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U prelazu iz stare u novu godinu na ulicama grada na Bosforu 40.000 pripadnika sigurnosnih snaga…

ISTANBUL: Turska, Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti… nedelja, 30.12. 2018. 07: 59… U prelazu iz stare u novu godinu na ulicama grada na Bosforu 40.000 pripadnika sigurnosnih snaga…

SVE JE SPREMNO DS U okviru sigurnosnih mjera za novogodišnje praznike u Istanbulu će biti angažovano 39.000 policajaca i pripadnika obezbjeđenja

Samo na istanbulskom Taksimu bit će raspoređeno 17.000 policajaca.

Šef sigurnosnih timova Zafer Baybaba izjavio je danas da će u tri faze biti poduzete sigurnosne mjere kako bi građani Novu godinu proslavili sigurno i u miru.

Prva faza mjera počela je 21. decembra, a prema njegovim riječima, ispitano je više od 1,5 miliona ljudi. Baybaba je kazao i da je ustanovljeno da je 4.127 ispitanih osoba traženo zbog različitih krivičnih djela i da su predati odgovarajućim organima.

Druga faza podrazumijeva nadgledanje grada na Bosforu od strane desetina hiljada pripadnika specijalnih jedinica, koji su još uvijek na dužnosti.

Čitaj još:   ISTANBUL Broj smrtno stradalih u urušavanju zgrade porastao na 11...

Baybaba je pojasnio i da se vrše kontrole vozila, vozača i da je privedeno 57 osoba. Također, metro stanice, okolina i putevi koji vode prema njima se prate sa 6.000 nadzornih kamera. Ekipe na terenu pregledaju sumnjive torbe, kofere…


Šef sigurnosnih timova u Istanbulu izjavio je i da su sigurnosne snage 27. decembra u isto vrijeme izvele akcije na 2.617 adresa i zbog različitih krivi-čnih djela privele 903 osobe. 

Posljednja faza mjera bit će primijenjena 31. i 1. decembra.

Baybaba je naglasio da će u novogodišnjoj noći biti angažovano oko 39.000 policajaca i pripadnika obezbjeđenja. Istakao je i da će svi putevi koji vode prema poznatoj Istiklal ulici biti zatvoreni za saobraćaj. 

http://iBalkan.net

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more

Komentariši