U prelazu iz stare u novu godinu na ulicama grada na Bosforu 40.000 pripadnika sigurnosnih snaga…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ISTANBUL: Turska, Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti… nedelja, 30.12. 2018. 07: 59… U prelazu iz stare u novu godinu na ulicama grada na Bosforu 40.000 pripadnika sigurnosnih snaga…

SVE JE SPREMNO DS U okviru sigurnosnih mjera za novogodišnje praznike u Istanbulu će biti angažovano 39.000 policajaca i pripadnika obezbjeđenja

Samo na istanbulskom Taksimu bit će raspoređeno 17.000 policajaca.

Šef sigurnosnih timova Zafer Baybaba izjavio je danas da će u tri faze biti poduzete sigurnosne mjere kako bi građani Novu godinu proslavili sigurno i u miru.

Prva faza mjera počela je 21. decembra, a prema njegovim riječima, ispitano je više od 1,5 miliona ljudi. Baybaba je kazao i da je ustanovljeno da je 4.127 ispitanih osoba traženo zbog različitih krivičnih djela i da su predati odgovarajućim organima.

Čitaj još:   VUČIĆ SEBE LAŽE: "Nadam se da neću biti kandidat na izborima..." (foto)

Druga faza podrazumijeva nadgledanje grada na Bosforu od strane desetina hiljada pripadnika specijalnih jedinica, koji su još uvijek na dužnosti.

Baybaba je pojasnio i da se vrše kontrole vozila, vozača i da je privedeno 57 osoba. Također, metro stanice, okolina i putevi koji vode prema njima se prate sa 6.000 nadzornih kamera. Ekipe na terenu pregledaju sumnjive torbe, kofere…


Šef sigurnosnih timova u Istanbulu izjavio je i da su sigurnosne snage 27. decembra u isto vrijeme izvele akcije na 2.617 adresa i zbog različitih krivi-čnih djela privele 903 osobe. 

Posljednja faza mjera bit će primijenjena 31. i 1. decembra.

Baybaba je naglasio da će u novogodišnjoj noći biti angažovano oko 39.000 policajaca i pripadnika obezbjeđenja. Istakao je i da će svi putevi koji vode prema poznatoj Istiklal ulici biti zatvoreni za saobraćaj. 

Čitaj još:   Očekuju nas dva ledena talasa: KAD NAM STIŽE NAJGORE!!!

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši