IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OVO SU Dobra djela koja su obilježila 2018. na Balkanu…

Poslednjih dana gledamo unazad na 2018. i prebrojavamo na koliko načina je ova godina bila važna za dobročinstvo…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Vijesti… ponedeljak, 31.12. 2018. 14: 09…  OVO SU Dobra djela koja su obilježila 2018. na Balkanu…

U Srbiji, udruženje NURDOR je otvorilo diječiju bolnicu, a BELvhospice prvi Dnevni centar za palijativno zbrinjavanje. Banka hrane Beograd je u prvih 10 mjeseci prikupila 1.100 tona hrane, odnosno više nego tokom cele 2017.

Ljubiteljka životinja Ljubinka Vivčar ostavila je kao legat svoj stan organiz-aciji ORCA, koji će nakon uspješne crowdfunding kampanje postati studen-tski dom.

Crveni krst je u Hrvatskoj je proslavio 140. rođendan i prikupio 76.000 EUR za pomoć starijim licima. Značajan jubilej- deseti- slavila je i akcija “Korak u život” koja pomaže mladima bez roditeljskog staranja, i za koju je tokom sa-mo 2 događaja prikupljeno preko 60.000 EUR.

Iz BiH smo čuli inspirativnu priču o porodici Gajić iz Banjaluke, koja je postala najveći individualni donator za istraživanje Laforine bolesti u svijetu, a kampanja #ŽeneBiH pokazala je ogroman potencijal koji u re gionu ima crowdfunding, došavši na 513% cilja.

U Crnoj Gori primer individualne filantropije dao je Blažo Sredanović koji je darovao 30.000 EUR porodicama sa Cetinja, a porodično preduzeće Kamele-on boje i lakovi ponjelo je nagradu Iskra za doprinos lokalnoj zajednici zbog akcije putem koje od 2015. ulepšavaju domove socijalno ugroženih građana.

Čitaj još:   IZMIR: Potonuo čamac s migrantima, nestalo deset osoba...

Hvala vam za mala i velika dela koja činite da bi naše zajednice bile bolje – nastavite da ih činite i u narednoj godini, a mi ćemo da ih pratimo i da pom-ažemo da njihov uticaj postane još veći.

Za kraj ostaje da vam poželimo srećne praznike i sve najbolje u 2019. god-ini…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši